facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΕΕ: Οι τράπεζες θα αποπληρώσουν δάνεια ύψους 4,23 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα αποπληρώσουν την επόμενη εβδομάδα το ποσό των 4,23 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από τα... τριετή δάνεια που έλαβαν από αυτήν πριν από ένα έτος.

Το ποσό αυτό είναι πολύ μειωμένο σε σχέση με τα ποσά που αποπλήρωναν το τελευταίο δίμηνο, γεγονός που δείχνει ότι οι τράπεζες προτιμούν να έχουν ταμειακό πλεόνασμα σε περίπτωση που υπάρξει ξανά στενότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι 35 τράπεζες αποφάσισαν να αποπληρώσουν στις 13 Μαρτίου το ποσό των 4,23 δισ. ευρώ. Αυτό το ποσό είναι χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις που έγιναν σε έρευνα του Ρόιτερς, σύμφωνα με τις οποίες οι τράπεζες θα επέστρεφαν συνολικά 8 δισ. ευρώ.

Η ΕΚΤ χορήγησε στις τράπεζες συνολικά πάνω από 1 τρισ. ευρώ μέσω τριετών δανείων με πολύ χαμηλό επιτόκιο σε δύο γύρους , τον Δεκέμβριο του 2011 και το Φεβρουάριο του 2012.

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι τράπεζες επέλεξαν - στην πρώτη δυνατότητα που είχαν - να αποπληρώσουν στην ΕΚΤ δάνεια ύψους 137,2 δισ. ευρώ που είχαν πάρει στον πρώτο γύρο, επιστρέφοντας περισσότερα από το αναμενόμενο και οδηγώντας σε άνοδο τα επιτόκια της αγοράς. Με την πρώτη ευκαιρία που είχαν να αποπληρώσουν δάνεια που έλαβαν στο δεύτερο γύρο, οι τράπεζες επέστρεψαν ποσά 61,1 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news