facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Στις 4.00 η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

Η Κυπριακή Βουλή θα συνέλθει τη Δευτέρα για να ξεκινήσει η διαδικασία της επικύρωσης του σχεδίου διάσωσης της τρόικας των δανειστών που απαιτεί επιβολή φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις σε αντάλλαγμα για το δάνειο των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κοινοβουλευτική συνέλευση είχε αρχικά οριστεί για την Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το πρωί στις 9:30 τοπική ώρα (0730 GMT) και κατόπιν θα συνομιλήσει με τους βουλευτές του κόμματός του. Η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00 τοπική ώρα (1400 GMT).

Το Κοινοβούλιο είναι σε έναν αγώνα δρόμου με το χρόνο για να επικυρώσει τη συμφωνία πριν οι τράπεζες ανοίξουν τις πύλες τους την Τρίτη το πρωί, καθώς η Δευτέρα είναι αργία.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να είναι θερμή καθώς υπάρχουν στη βουλή πτέρυγες που είναι αντίθετες με τη συμφωνία.

Το κομμουνιστικό κόμμα ΑΚΕΛ, το οποίο διαθέτει 19 από τις 56 έδρες στο Κοινοβούλιο, και η ΕΔΕΚ με 5 έδρες έχουν έχει ήδη απορρίψει το σχέδιο διάσωσης, ενώ επικριτικό επί τους παρόντος εμφανίζεται ακόμη και το ΔΗΚΟ ο μικρός κυβερνητικός σύμμαχος του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του κόμματος του ΔΗΣΥ.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news