facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κύπρος:36 εναντίον και 19 αποχές για το ν/σ για το κούρεμα

Με 36 ψήφους εναντίον και 19 αποχές καταψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο που προβλέπει κούρεμα των καταθέσεων. Κατά τάχθηκαν οι 36 βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ, ο βουλευτής των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ ψήφισαν αποχή.

Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε αναβολή της συζήτησης για αύριο, αίτημα στο οποίο δεν βρήκε σύμφωνους τους υπόλοιπους βουλευτές.

Νωρίτερα, προηγήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων, κατά την οποία αποφασίστηκε ο χρόνος που θα δοθεί σε κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα. Ο χρόνος που θα δοθεί είναι 30 λεπτά για τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, 20 λεπτά για το ΔΗΚΟ, 15 για την ΕΔΕΚ, 12 για το ΕΥΡΩΚΟ και 10 λεπτά για τον Βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη. Από κάθε κόμμα αναμένεται να μιλήσει ο Πρόεδρος ή Αναπληρωτής Πρόεδρος.

Θα ακολουθήσει ψηφοφορία για την έγκριση ή απόρριψη του νομοσχεδίου.

Να σημειωθεί επίσης ότι νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για αύριο, Τετάρτη, στις 9 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί πολίτες που διαμαρτύρονται για τα εκβιαστικά δηλίμματα που έθεσε το Eurogroup, αλλά και για την περίπτωση κουρέματος των καταθέσεών του.

Έντονο είναι και το ενδιαφέρον ξένων ανταποκριτών που βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα στο χώρο της Βουλής.

Με έκτακτες ειδήσεις τους τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρονται στην απόρριψη του τέλους από τη Βουλή

Με έκτακτες ειδήσεις τους, αμέσως μετά την απόρριψη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για επιβολή τέλους αλληλεγγύης στις καταθέσεις, αναφέρονται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στις εξελίξεις στην Κύπρο.

Το CNN αναφέρει ότι το κυπριακό Κοινοβούλιο απέρριψε τον αμφιλεγόμενο φόρο επί των καταθέσεων στις τράπεζες, μπλοκάροντας το σχέδιο διάσωσης της ΕΕ.

Το Bloomberg αναφέρει με έκτακτη είδηση του ότι το νομοσχέδιο επιβολής φόρου στις καταθέσεις νικήθηκε με 36 ψήφους εναντίον.

Το Reuters αναφέρει ότι οι Κύπριοι βουλευτές απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία τον έντονα αντιλαϊκό φόρο επί των τραπεζικών καταθέσεων, ρίχνοντας σε αμφισβήτηση το διεθνές σχέδιο διάσωσης της Κύπρου το οποίο απαιτείται για να αποφευχθεί η πτώχευση της χώρας και η τραπεζική χρεοκοπία.

philenews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news