facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Για 24 χειρουργούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δεν ισχύουν τα περί απολύσεων στο Δημόσιο

Τους «ξέχασε» το υπουργείο. Αλλιώς, δεν εξηγείται η διετής αδράνεια των αρμοδίων για την εμπλοκή τους σε παράνομες προμήθειες υλικών

Απίστευτο και όμως αληθινό. Στα συρτάρια του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου γιατρών του υπουργείου Υγείας βρίσκονται ξεχασμένες εδώ και πάνω από δύο χρόνια οι υποθέσεις παραπομπής για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα 24 επίορκων χειρουργών του ΕΣΥ και μελών ΔΕΠ (πανεπιστημιακοί γιατροί) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πρόκειται για απαράδεκτη πειθαρχική εκκρεμοδικία, που αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας, καθώς οι 24 χειρουργοί παραπέμφθηκαν έπειτα από πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας για σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα, όπως παράβαση καθήκοντος, χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων των ιδίων ή τρίτων προσώπων, παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, αναξιοπρεπής και ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός και εκτός υπηρεσίας και άλλα.

Οι συγκεκριμένοι χειρουργοί θα έπρεπε, σύμφωνα με το νόμο Μανιτάκη, να έχουν τεθεί ήδη σε αυτοδίκαιη αργία, αλλά 16 από αυτούς παραμένουν στα πόστα τους, ενώ οι υπόλοιποι 8 παραιτήθηκαν ή συνταξιοδοτήθηκαν. Η πολύχρονη καθυστέρηση εξέτασης των παραπομπών από το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Υγείας ανάγκασε το διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Ηλία Σκυλλάκο, να στείλει επιστολή στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας και Υγείας, αλλά και στο γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας την επίσπευση της εξέτασης των πειθαρχικών υποθέσεων, που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και δύο χρόνια.

Στους πέντε ανέμους

Από τους συνολικά 24 χειρουργούς (γιατροί του ΕΣΥ και καθηγητές Ιατρικής Σχολής), οι 14 διατηρούν σήμερα διευθυντικές θέσεις στο Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι δύο μετατέθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Ολοι τους διώκονται πειθαρχικά (παράλληλα προκαταρκτική εξέταση διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας) για αυθαίρετη εμπλοκή τους σε προμήθειες υλικών στο νοσοκομείο μέσω ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες ζημίωσαν με εκατ. ευρώ το νοσοκομείο της Λάρισας.

enet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news