facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αναστέλλεται προσωρινά η καταβολή 18.228 αταυτοποίητων συντάξεων

Γ. Βρούτσης: Τυχόν ευθύνες θα αποδοθούν άμεσα

Σε προσωρινή αναστολή καταβολής 18.228 αταυτοποίητων συντάξεων προχωρά από αυτόν τον μήνα το υπουργείο Εργασίας, μετά από εντολή του Γ. Βρούστη προς την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΗΔΙΚΑ).

Η αναστολή θα ισχύει μέχρι την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ακόμα και μετά τις αυτοπρόσωπες απογραφές διαπιστώθηκε, μέσω της ΗΔΙΚΑ ότι από το σύνολο των 4.412.797 συντάξεων, ένα ποσοστό 0,4% δηλαδή 18.228 συντάξεις, δεν διαθέτει ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι τα ευρήματα «δυστυχώς, είναι πολύ μεγάλα και σημαντικά» και αποδεικνύουν, όπως είπε, ότι «το μέγεθος της ανομίας, είτε από παραλείψεις είτε από σκοπιμότητες, που υπήρχαν για χρόνια».

Σημείωσε επίσης ότι για την υπόθεση των αταυτοποίητων συντάξεων που θα ανασταλούν οι πληρωμές, έχει ήδη δημιουργηθεί στην ΗΔΙΚΑ, ειδικός λογαριασμός όπου θα παρακολουθούνται «μία προς μία» και οι 18.228 περιπτώσεις έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

«Όπου εντοπιστούν ευθύνες, απ’ όπου και αν προέρχονται, αυτές θα αποδοθούν άμεσα», διαμήνυσε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή «όλοι θα καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news