facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Εξελίξεις στην Κύπρο! - Νεο νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων κατέθεσε ο Αναστασιάδης - Αύριο στις 18.00 η συνεδρίαση της Βουλής

- Σύμφωνα με το newsit.com.cy, περιλαμβάνει διασύνδεση του τέλους του κουρέματος των καταθέσεων με τα έσοδα του φυσικού αερίου
- Επίσης, περιλαμβάνει πιο ισορροπημένο τέλος για τους μικροκαταθέτες
- Η πρόταση θα υποβληθεί και στο Eurogroup το οποίο θα αποφασίσει για την Κύπρο μέσω τηλεδιάσκεψης
- Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, κατέθεσε τροποποιημένη πρόταση για το κούρεμα των καταθέσεων ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της Βουλής.
Μετά την εξέλιξη αυτή αναβάλλεται η απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιάννακης Ομήρου, η Βουλή θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη στις 18.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy, η πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η διασύνδεση του τέλους του κουρέματος των καταθέσεων με τα έσοδα του φυσικού αερίου και το πιο ισορροπημένο τέλος για τους μικροκαταθέτες.

Όλα αυτά βεβαίως υπο την προϋπόθεση ότι εξοικονομείται το ποσό των 5,8 δις που επέβαλε το Eurogroup.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημερώνει αυτή την ώρα την Βουλή και αμέσως μετά τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το Eurogroup θα αποφασίσει μέσω τηλεδιάσκεψης για τη νέα αυτή πρόταση της κυπριακής πλευράς, πιθανότατα σήμερα το απόγευμα.

H αρχική συμφωνία κάνει λόγο για φορολόγηση των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ κατά 6,75% και των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ κατά 9,9%.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής: τόνισε ότι αναζητείται «μια πιο ισορροπημένη κατανομή του τέλους για τους καταθέτες κάτω των 100 χιλιάδων» σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο εγχείρημα διότι σε περίπτωση που αφαιρεθεί εντελώς το τέλος από τους μικροκαταθέτες οι υπόλοιποι θα επωμισθούν ένα τέλος άνω του 25%».


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news