facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ενταλμα σύλληψης -για μίζα 1,5 εκατ.- και σε βάρος της κουνιάδας του Ακη Τσοχατζόπουλου

Τη σύλληψη της πρώην κουνιάδας του Ακη Τσοχατζόπουλου, αδελφής της πρώην γυναίκας του, ζήτησε με ένταλμα ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής για εμπλοκή της στη διακίνηση παράνομων χρημάτων του πρώην υπουργού.

Το ένταλμα εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα και αφορά την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απαγγελία κατηγορίας σε βάρος της Ελγκεν Στοφρέγκεν, αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ-Τσοχατζοπούλου αφορά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο ανακριτικό γραφείο για ποσό 1.455.000 ελβετικών φράγκων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της. Μάλιστα στον επίμαχο λογαριασμό συνδικαιούχος ήταν άλλο ένα πρόσωπο, που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό στις δικαστικές αρχές, σε βάρος του οποίου επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Τα χρήματα που εντοπίστηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό φέρονται να ξεκίνησαν από λογαριασμό της εταιρείας ΜΙΕ, που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων, ακολούθως να κατατέθηκαν σε λογαριασμό του γιου του εκπροσώπου της υπεράκτιας εταιρείας Μorelia, Οράτιου Μελά, και τελικώς να κατέληξαν στον λογαριασμό της Ελγκεν Στοφρέγκεν.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για διακίνηση «μαύρου πολιτικού χρήματος», υπόθεση για την οποία κατηγορούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ακόμη 18 άτομα, έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 22 Απριλίου, ενώ η ανάκριση συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις του υπουργείου Αμυνας για τα TORM1 και τα υποβρύχια.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news