facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Με βάση τους λογαριασμούς της 15ης Μαρτίου θα γίνει το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο

Με βάση τα υπόλοιπα των καταθετικών λογαριασμών της 15ης Μαρτίου θα γίνει το κούρεμα των καταθέσεων, αναφέρει σε αποψινή ανακοίνωσή του το Κυπριακό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η βοήθεια προς την Κυπριακή Δημοκρατία συνίσταται σε οικονομική ενίσχυση ύψους μέχρι 10 δισ.ευρώ για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών, την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και τη στήριξη της οικονομίας στο σύνολο της.

«Λόγω του μεγάλου μεγέθους των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθώς και των επιτακτικών δημοσιονομικών αναγκών, το Εurogroup, συμφώνησε με τις Κυπριακές Αρχές, στην ανάγκη να επιβληθεί, για μία και μόνον φορά, ένα τέλος επί των καταθέσεων», τονίζεται. Το τέλος, όπως συμφωνήθηκε σε επίπεδο Eurogroup, αφορά την έκτακτη επιβολή, στις καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ ανά λογαριασμό, τέλους ύψους 6.75% και για καταθέσεις πέραν των 100.000 ευρώ ανά λογαριασμό τέλος ύψους 9.9%.

Στους καταθέτες, προστίθεται, θα παραχωρηθούν μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που θα τύχουν στήριξης για ανακεφαλαιοποιήση. «Νοουμένου ότι οι καταθέσεις παραμείνουν στα πιστωτικά ιδρύματα για περίοδο τουλάχιστον δύο χρόνια, οι μετοχές θα είναι μετατρέψιμες σε ομόλογα, η απόδοση των οποίων θα διασφαλίζεται από τα προσδοκώμενα έσοδα του φυσικού αερίου, σύμφωνα με σχέδιο που θα καθορίσει και θα εκδώσει ο Υπουργός Οικονομικών», σημειώνεται στην ανακοίνωση .

«Ο Κυπριακός λαός έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει εξίσου σοβαρές δυσκολίες και προκλήσεις. Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σύμπνοια και ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε επιτυχώς και αυτήν την πρόκληση, διασφαλίζοντας την ασφάλεια, ευημερία και πρόοδο του λαού μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news