facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Οριστικά και αμετάκλητα: Αντίο μετρητά, με πιστωτική κάρτα οι αγορές άνω των 1.500 ευρώ

Είναι οριστικό και αμετάκλητο: Οι αγορές αγαθών άνω των 1.500 ευρώ θα εξοφλούνται ΜΟΝΟ μέσω κάρτας.

Το μέτρο έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012 ωστόσο εκκρεμούσε μια αίτηση 2 καταναλωτών στο ΣτΕ που ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών.

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση δύο καταναλωτών, αποφάνθηκε ότι «πρόκειται για μια ευνοϊκή ρύθμιση για τους συναλλασσομένους», ενώ υπογράμμισε ότι στην προσφυγή τους οι δύο καταναλωτές δεν εξειδικεύουν το έννομο συμφέρον τους για την προσβολή της επίμαχης ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη απόφαση προβλέπει πως από την 1/1/2012 η παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες και η αγορά αγαθών που είναι πάνω από το ποσό των 1.500 ευρώ, θα γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω τραπεζικών πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών του αγοραστή ή λήπτη των υπηρεσιών και όχι με μετρητά.

Όπως σας έχουμε αναφέρει στο star.gr, από την Άνοιξη είναι ειλημμένη η απόφαση το όριο να κατέβει ακόμη περισσότερο και να γίνει υποχρεωτική η χρήση πιστωτικής κάρτας σε αγορές άνω των 500 ευρώ καθώς το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή αλλά και θα μπορεί το Δημόσιο να εισπράττει άμεσα τον ΦΠΑ.

star

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news