facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Goldman Sachs: Δεν έχουν ιδέα πως να επαναφέρουν την Ελλάδα σε ανάπτυξη

Αφοπλιστικός ήταν ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Γκάρι Κόεν, δηλώνοντας ευθέως στο Bloomberg ότι η Ευρώπη όχι μόνο αντιμετωπίζει ακόμη θεμελιώδη προβλήματα, αλλά κυρίως ότι... οι πολιτικοί της δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για να δημιουργήσουν οικονομική ανάπτυξη στον δοκιμαζόμενο από την κρίση Νότο.

«Κανένας δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα της οικονομίας της Ευρώπης, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ», είπε στην τηλεόραση του πρακτορείου ο Κόεν. «Κανένας δεν μου έδωσε μία εξήγηση για το πώς πραγματικά πρόκειται να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, ή στην Ισπανία, ή σε άλλες περιφερειακές χώρες».

Χαρακτήρισε μάλιστα τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας του Μάριο Ντράγκι ως «μία καλή βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά δεν παράγουν οικονομική ανάπτυξη. Δημιουργούν οικονομική σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά όπως είπα, καμία ανάπτυξη».

Το μεγάλο εμπόδιο για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως υποστηρίζει, είναι η ισχύς και η απόδοση του ευρώ.

Και τούτο διότι το ευρώ είναι κορυφαίο σε κέρδη μεταξύ των 10 κύριων νομισμάτων εντός του 2013, πίσω μόνο από την σουηδική κορώνα.

Τελικά, θα πρέπει η τιμή του να επιστρέψει στη μέση τιμή που θα είχαν συνολικά τα νομίσματα των κρατών στην ίδια συγκυρία, υποστηρίζει ο Κόεν.

«Υπάρχουν χώρες στο Βορρά όπου το ευρώ είναι τελικά πολύ φθηνό, υπάρχουν χώρες στο Νότο όπου είναι υπερβολικά ακριβό ... Στο Νότο χρειάζονται ανάπτυξη. Είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχουν με ένα υπερβολικά ισχυρό νόμισμα· πολύ, πολύ δύσκολο».

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news