facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Με αρκετή ειρωνεία αντιμετωπίζει ο γαλλικός τύπος την πρόταση της Goldman Sachs προς τη γαλλική κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς κατα 30%, για να ξεπεράσει την κρίση.

Οπως γράφει σήμερα η Parisien, ο οικονομολόγος της αμερικανικής τράπεζας Huw Pill ρωτήθηκε σε συνέντευξή για την κρίση χρέους, τη ζώνη του ευρώ και την κατάσταση στη Γαλλία.

Η «θαυματουργή» λύση που πρότεινε τονίζει η εφημερίδα, προκειμένου να τονωθεί η γαλλική οικονομία, ήταν να μειωθούν όλοι οι μισθοί στη χώρα κατά ένα τρίτο.

«Ο κύριος Ευρώπη της διεθνούς τράπεζας επενδύσεων επικεντρώθηκε στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας και στις ανισορροπίες στους λογαριασμούς και πρότεινε στον Γάλλο πρόεδρος Φρανσουα Ολαντ μια μείωση των μισθών, για να ανακτήσει η γαλλική οικονομία την αναταγωνιστικότητά της.»

Η γαλλική εφημερίδα μάλιστα τονίζει τις δηλώσεις του Michael Baumgartner,προέδρου του The Public Eye Awards, ότι η Goldman Sachs είναι «ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της οικονομικής κρίσης. Κατέχει μια εξέχουσα θέση στο “καζίνο” των πρώτων υλών. Ξεκίνησε να αποσταθεροποιεί τις τιμές, και αν οι τιμές των τροφίμων ξεπεράσουν πάλι όλα τα ρεκόρ, όπως το 2008, τότε εκατομμύρια άνθρωποι θα πέσουν στην πείνα και τη μιζέρια.»

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news