facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Συνιστολόγοι Farmakopoioi: Είμαστε νέοι με χρέη, ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει

Είμαστε φαρμακοποιοί, νέοι επιστήμονες, νέοι επαγγελματίες στο χώρο του φαρμακείου. Οργανωθήκαμε διαδικτυακά, φίλος προς φίλο, γνωστός προς γνωστό και πλέον αποτελούμε μια κοινότητα που αριθμεί 4.000 μέλη.

Φίλε ασφαλισμένε,

Τόσα χρόνια στήριζες το φαρμακείο, αλλά σε στήριζε και ο φαρμακοποιός σου. Υπήρξε μια αγαστή συνεργασία. Τα μεγάλα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ) πλήρωναν στην ώρα τους και επισκίαζαν το πρόβλημα των όποιων καθυστερήσεων των άλλων ταμείων. Με την έλευση όμως του ΕΟΠΥΥ, όλα τα ταμεία έγιναν εν μια νυκτί ένα μεγάλο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς πρόγραμμα, επιπόλαια. Δημιουργούν έτσι συνεχώς χρέη, καλούν τους γιατρούς να δουλέψουν για τρεις κι εξήντα, τους φαρμακοποιούς να ζημιώνονται διαρκώς με τις συνεχείς υποτιμήσεις του στοκ.

Οι καθυστερήσεις πληρωμών μας έχουν γονατίσει όλους, ιδιαίτερα τους φαρμακοποιούς οι οποίοι προπληρώνουμε, αγοράζουμε τα φάρμακά σου για να σου τα δώσουμε. Μας χρωστάνε χρήματα από τον Οκτώβριο... Φρόντισαν να διαδώσουν – ψευδώς - στα ΜΜΕ ότι αποπληρώθηκαν τα παλαιά χρέη. ΨΕΜΑ. Απλά πλήρωσαν τα παλιά και δημιούργησαν νέα μεγαλύτερα χρέη. Από την περιβόητη δόση δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ.

Φίλε ασφαλισμένε, τα φάρμακα που έχεις λάβει εσύ, οι γονείς σου, οι παππούδες σου από τον περασμένο Οκτώβρη έως και σήμερα τα έχετε λάβει χάρη στις προσωπικές θυσίες και τα όποια κεφάλαια των φαρμακοποιών. Δυστυχώς όμως η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί.

Πολλά φαρμακεία βρίσκονται στο κόκκινο, υπαρχουν πολλά λουκέτα, ενώ τα χρέη από τον ΕΟΠΥΥ συνεχώς διογκώνονται. Οι επιχειρήσεις κλείνουν από έλλειψη ρευστότητας και όχι από μηδενικά κέρδη. Από την άλλη, οι προμηθευτές μας, οι πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων αλλά και οι φαρμακαποθήκες μας απαιτούν τα χρήματά τους σχεδόν τοις μετρητοίς.

Σεβόμενοι την δεινή οικονομική κατάσταση του απλού κόσμου δε θέλουμε να μεταβιβάσουμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα στον Έλληνα ασφαλισμένο. Δυστυχώς όμως οδηγούμαστε προς τα κει ακόμα και ανεπίσημα. Κάποιοι στην κυβέρνηση αρνούνται να το αντιληφθούν, το αντίθετο μάλιστα, η αναστολή εκτέλεσης συνταγών βολεύει αρκετούς, γιατί μειώνεται η δαπάνη του κράτους.

Φίλε ασφαλισμένε, εμείς σε στηρίζουμε τόσα χρόνια. Υποκαθιστούμε το κράτος, διορθώνουμε ατέλειες, μπαλώνουμε τρύπες και αδυναμίες του σαθρού ασφαλιστικού συστήματος. Φαρμακευτική περίθαλψη υφίσταται σήμερα στην Ελλάδα χάρη στις θυσίες των φαρμακοποιών. Ιατρική περίθαλψη υφίσταται χάρη στην υπομονή που επιδεικνύουν οι ιατροί. Αυτό δε θα στο πει κανένα κανάλι στην τηλεόραση και κανένα ραδιόφωνο. Αυτοί θυμούνται το πρόβλημα μόνο όταν υπάρχει αναστολή εκτέλεσης συνταγών / απεργίες και εκεί όλοι σκέφτονται πια τον... καημένο τον ασφαλισμένο. Τον καημένο Έλληνα φαρμακοποιό, τον νέο με όνειρα και φιλοδοξίες επιστήμονα, ποιος τον σκέφτεται;

Οι φαρμακοποιοί ανήκουμε ίσως στο μόνο επάγγελμα στη χώρα – άκουσον άκουσον - που δηλώνει περισσότερα εισοδήματα (!) από όσα πραγματικά εισπράττει! Κόβουμε τιμολόγια προς τα ασφαλιστικά ταμεία πολλούς μήνες πριν εισπράξουμε – αν τελικά εισπράξουμε – χρήματα!

Στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, σε θέλουμε στο πλευρό μας. Για να μπορείς να βρίσκεις τα φάρμακά σου στην ώρα τους, για την υγεία σου, για να υπάρχει αύριο στο φαρμακείο της γειτονιάς σου...


Συνιστολόγοι Farmakopoioi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news