facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Άρθρο Των Υπαλλήλων Της Evima Σχετικά Με Το Αναίτιο Κλείσιμο


Από Τους Υπαλλήλους Της Evima
Για την EVIMA που έκλεισαν 
Την Παρασκευή 08.02.2013 προστέθηκε, στον μακρύ κατάλογο των ασφαλιστικών εταιρειών που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, η EVIMA Ασφαλιστική. Σαν εργαζόμενοι στην εταιρεία νιώθουμε την υποχρέωση να πούμε δυο λόγια για την εταιρεία που αγκάλιασε, κυριολεκτικά, 150 περίπου συναδέλφους.
Η αιφνίδια  και πρωτοφανής απόφαση για την ανάκληση της άδειας της εταιρείας από την Τράπεζα της Ελλάδος, έφτασε στα γραφεία της εταιρείας το μεσημέρι της ίδιας μέρας, την ώρα που εμείς δουλεύαμε και δεκάδες συνάνθρωποί μας ασφάλιζαν τις περιουσίες τους σε όλη την Ελλάδα. Μετά το πρώτο σοκ και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς είχαμε μισή ώρα να φύγουμε από τις δουλειές μας αφήνοντας πίσω όλα τα προσωπικά μας αντικείμενα υπό τις οδηγίες του ειρηνοδίκη, ψάξαμε για να βρούμε το λόγο που έκλεισαν την εταιρεία. Αυτό το «γιατί;» που έβγαινε από τα χείλη και των 100 περίπου εργαζομένων στα κεντρικά και των υπόλοιπων συναδέλφων και ασφαλιστών στα γραφεία και την επαρχία.
Βρήκαμε, λοιπόν, στο internet φυσικά, την απόφαση, αλλά τον λόγο για τον οποίο 150 άνθρωποι χάσαμε τις δουλειές μας και τόσοι ασφαλισμένοι τα χρήματά τους δεν τον βρήκαμε. Μόνο μια γενικόλογη πρόταση περί «μη σχηματισμού επαρκών τεχνικών αποθεμάτων και ελλείμματος στην ασφαλιστική τοποθέτηση» και ότι «η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας». Νούμερα, ποσά για τα παραπάνω πουθενά.
Η ΤτΕ που αγαπά τόσο τα νούμερα και υπολογίζει και ανακοινώνει συνεχώς ποσά και ποσοστά πληθωρισμού, χρέους, ελλείμματος κ.ο.κ., στην περίπτωση αυτή δεν λέει κάτι. Όχι όμως γιατί δεν ξέρει αλλά γιατί δεν έχει να πει κάτι. Γιατί η εταιρεία έκλεισε αναίτια. Δε θα μιλήσουμε για συμφέροντα. Ο καθένας μας ξέρει και καταλαβαίνει. Έχουμε, όμως, χρέος σαν εργαζόμενοι να πούμε τα εξής:
  1. Παρά την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων τα τελευταία χρόνια, η EVIMA δεν προχώρησε σε καμμία μείωση των μισθών μας. Οι νέοι συνάδελφοι προσλαμβάνονταν βάσει της καταργηθείσας κλαδικής συλλογικής σύμβασης με πλήρη τα δικαιώματα που απέρρεαν από αυτή.
  2. Δεν υπήρξε ποτέ καμμία καθυστέρηση ούτε μίας ημέρας στη μισθοδοσία μας.
  3. Δεν υπήρξε καμμία κατάργηση δώρων.
  4. Οι υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ πληρώνονταν κανονικά και εμπρόθεσμα.
Αυτή την εταιρεία έκλεισαν. Μία εταιρεία-υπόδειγμα εργοδότη. Μία εταιρεία Ελλήνων ασφαλιστών με 40.000.000 ευρώ μετρητά σε ελληνικές τράπεζες. Μία εταιρεία που ζούσε 150 οικογένειες υπαλλήλων και 1000 ασφαλιστές. Μια εταιρεία της οποίας η επιτυχία προφανώς ενοχλούσε. Και αυτό είναι το κράτος μας. Ένα και μοναδικό…

http://www.evima-synergates.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news