facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Παραθυράκι για τη συνέχιση λειτουργίας της ELFE

Παράταση ζωής δόθηκε στην ELFE, τη γνωστή πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, μετά την κατάθεση από τη διοίκησή της, πρότασης προς τη ΔΕΠΑ, για τον διακανονισμό των χρεών της εταιρείας που φθάνουν στα 75 εκατ. ευρώ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ΔΕΠΑ έχει μειώσει κατά 95% την τροφοδοσία της σε φυσικό αέριο, λόγω των χρεών της ELFE, με αποτέλεσμα η βιομηχανία λιπασμάτων να υπολειτουργεί.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου με συμμετοχή εκπροσώπων από τη διοίκηση της ELFE, της ΔΕΠΑ, του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και βουλευτών του νομού Καβάλας όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο της βιομηχανίας.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η πρόταση διακανονισμού των χρεών της εταιρείας προς τη ΔΕΠΑ να τεθεί προς έγκριση από τη γενική συνέλευση της τελευταίας. Μέχρι τότε η ΔΕΠΑ δεν θα διακόψει εντελώς την παροχή φυσικού αερίου προς την εταιρεία.

Σύμφωνα με τη συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε στη σύσκεψη η ELFE, προβλέπεται η αποπληρωμή για τις παλαιότερες οφειλές της προς τη ΔΕΠΑ ύψους 55 εκατ. ευρώ (μέχρι και 30/9/2012) να γίνει σε έξι χρόνια, καταβάλλοντας 9 εκατ. ευρώ ετησίως.

Για να δεχτεί η ΔΕΠΑ την πρόταση ζητάει από την ELFE να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013, όπως επίσης να εξοφλεί από εδώ και πέρα άμεσα το φυσικό αέριο που θα αγοράζει.


voria

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news