facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στη ΓΑΔΑ τα δύο μέλη των «Πυρήνων» από Βελβεντό – «καθαρά» τα όπλα

Στη ΓΑΔΑ, οι δύο εκ των συλληφθέντων για την διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση « Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα εντάλματα, τα οποία εκτελέστηκαν σήμερα, σχετίζονται με την παλαιότερη υπόθεση αποστολής δεμάτων παγιδευμένων με εκρηκτικά σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με αστυνομικά ευρήματα σε οικήματα που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση. Οι «Πυρήνες» είχαν αναλάβει την ευθύνη για τις αποστολές των εν λόγω δεμάτων.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν από αύριο στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων».

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η βαλλιστική έρευνα στα όπλα (τρία τυφέκια «Καλάσνικοφ», ένα αυτόματο Scorpion και δύο πιστόλια) που βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων και χρησιμοποιήθηκαν κατά τις ληστείες στο Βελβεντό.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συγκεκριμένα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Εν τω μεταξύ, έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, με την Κουμουνδούρου να καταγγέλλει κακοποίηση και ζητά την «άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση του περιστατικού».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news