facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση ΥΠΟΙΚ: σε δημοσιεύματα για μη καταβολή ειδικής εισφοράς σε ΟΑΕΔ

Απάντηση σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μη αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων για την καταπολέμηση της ανεργίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, μεταξύ του 2009 και του 2012 οι πόροι που διοχετεύονται σε προγράμματα και δράσεις στήριξης των ανέργων και της αγοράς εργασίας έχουν αυξηθεί κατά 272%, φτάνοντας τα 1,817 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος.

Το σύνολο των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί κατά την ίδια περίοδο για την αντιμετώπιση της ανεργίας ανέρχεται στα 5,315 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία στη χώρα μας τον Νοέμβριο ανήλθε στο 27%.

Αφορμή για την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών απετέλεσαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μη απόδοση της ειδικής εισφοράς στον ΟΑΕΔ, ισχυρισμούς τους οποίους διέψευσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος ο πρόεδρος του οργανισμού, Ηλίας Κικίλιας.

Αναφορικά με το ζήτημα του ΟΑΕΔ, το ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει πως ειδική εισφορά αλληλεγγύης περιέχεται ως έσοδο στον κρατικό Προϋπολογισμό, και «δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση έσοδο του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, κάτι που άλλωστε δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθετική διάταξη».

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών, το ποσό της εισφοράς, που εισπράχθηκε μέσω της παρακράτησης του 2% επί των αποδοχών «των υπαλλήλων δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και Τραπεζών», ανήλθε στα 280 εκατομμύρια ευρώ το 2012, συμβάλλοντας σημαντικά στους πόρους του ΟΑΕΔ.

«Είναι προφανές μετά από όλα τα παραπάνω, πως η πραγματική συζήτηση που θα έπρεπε να απασχολεί τους αρμόδιους φορείς δεν είναι το ύψος των πόρων που δαπανώνται για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά η στόχευση και εν τέλει η αποτελεσματικότητά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news