facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ολη η υγεία στο χειρουργείο της τρόικας

Φύλλο και φτερό ετοιμάζονται να κάνουν όλα τα οικονομικά δεδομένα της Υγείας, των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ οι τροϊκανοί που καταφθάνουν στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα.

Ηδη οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ως άλλοι ελεγκτές μας, έχουν αποστείλει λεπτομερή κατάσταση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα όσα θέλουν και απαιτούν να μάθουν για το σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα, επιθυμούν να ενημερωθούν για όλους και για όλα: για τον αριθμό των γιατρών που είναι τελικά συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, για τα περιουσιακά στοιχεία που μεταφέρθηκαν -και αν- από τα ασφαλιστικά ταμεία που συγχωνεύτηκαν, αν έχουν πληρωθεί οι πάροχοι και αν έχουν κάνει τις εκπτώσεις που είχαν συμφωνηθεί. Ακόμη, αν τελικώς τα χρήματα που δίνονται για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ έχουν την αποτελεσματικότητα που ισχύει και στον υπόλοιπο κόσμο. Πληροφορία βέβαια που δημιουργεί νέους προβληματισμούς σχετικά με το αν η τρόικα θα πιέσει ξανά να εφαρμοστεί πλαφόν παροχών στους περίπου 10.000.000 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


«Εδώ και τώρα»
Οι τροϊκανοί θα συναντηθούν στις 27 Φεβρουαρίου με τις διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ, του ΕΟΦ και της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του Δημοσίου που «τρέχει» την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αμέσως μετά θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου και θα τεθεί επί τάπητος όλο το θέμα του ΕΣΥ. Οι συγχωνεύσεις, οι εργαζόμενοι, τα οικονομικά δεδομένα, οι απλήρωτες εφημερίες κ.λπ.

Γι' αυτό και τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες τρέχουν να προλάβουν -στο παρά πέντε, όπως πάντα- να ετοιμάσουν όλα τα στατιστικά.

Ομως στο στόχαστρο των δανειστών μας θα μπουν και οι δυσλειτουργίες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με περίπου 140 κλειστά κρεβάτια, για τα οποία η κυβέρνηση ζητάει να παρακαμφθεί η απαγόρευση των προσλήψεων και να στελεχωθούν άμεσα. Γι' αυτό άλλωστε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Μια συνάντηση που προκάλεσε εκνευρισμό στον πρωθυπουργό, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, με αποτέλεσμα να τρίξει και τα δόντια στους υπουργούς της Υγείας για όσα δεν έγιναν.

Αλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ενημερωμένος για τα προβλήματα τόσο στις εντατικές όσο και στη φαρμακευτική περίθαλψη, που φθίνει καθημερινά λόγω των αμέτρητων λαθών στην τιμολόγηση των φαρμάκων.

Και αυτό επειδή καθημερινά φθάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέτρητες επιστολές από πολίτες, αλλά και από εταιρείες που αναλύουν όλα τα προβλήματα του χώρου.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να λυθούν τα προβλήματα, ειδικά στις εντατικές, «εδώ και τώρα», ώστε να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά από 20 έως 30 βαριά πάσχοντες βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στην εντατική, προκειμένου να σωθεί η ζωή τους.

Την ίδια ώρα καθημερινά τίθενται εκτός λειτουργίας και άλλα κρεβάτια εντατικής, επειδή λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ ήταν ενημερωμένη εδώ και μήνες, μόλις πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη εργαζομένων ορισμένου χρόνου.

enet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news