facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μάζεψαν τα παιδιά των φαναριών στη Θεσσαλονίκη - Συνέλαβαν τους κηδεμόνες τους και τα στέλνουν σε ξενώνες

Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, έγινε το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου συντονισμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της επαιτείας στη πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Στη σκιά του πρόσφατου θανάτου ενός 11χρονου κοριτσιού των φαναριών στην περιοχή, το άψυχο σώμα του οποίου μάλιστα παρέμενε στα αζήτητα για μέρες, έγιναν έλεγχοι σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ότι συνολικά δέκα ανήλικοι αλλοδαποί ηλικίας 9 έως 17 ετών (εννέα αγόρια – ένα κορίτσι) ζητιάνευαν. Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι καθάριζαν τα τζάμια αυτοκινήτων λαμβάνοντας χρήματα από τους οδηγούς τους. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί, γονείς – κηδεμόνες των ανήλικων (τέσσερις άνδρες – πέντε γυναίκες) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της "Επαιτείας" και της "Έκθεσης". Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διατηρούσαν υπό την επιμέλειά τους άλλους οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 8 μηνών έως 17 ετών.


 Οι συνολικά 18 ανήλικοι, τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη από τις παραπάνω Υπηρεσίες ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενοι από αστυνομικό προσωπικό και με τη συνδρομή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οδηγήθηκαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα για ιατρικό έλεγχο και περαιτέρω παροχή φροντίδας. Μετά το πέρας των εξετάσεων οι ανήλικοι θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες αρωγής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news