facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Συνθήκες ασφυξίας από νέο φόρο ακινήτων, λέει το Επιμελητήριο Πειραιώς

«Ο νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα ολοκληρώνει τη φορολογική αφαίμαξη των εμπορικών, βιομηχανικών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, δημιουργώντας συνθήκες πλήρους ασφυξίας», επισημαίνει... σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, αναφορικά με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, η δήλωση του κ. Κασιμάτη έχει ως εξής:

«Το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στις παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες της βιομηχανίας το απαράδεκτο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα υψηλό κόστος ενέργειας στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο έρχεται να συμπληρώσει ο νέος φόρος ακινήτων.

Παραγωγικές (βιομηχανικές και βιοτεχνικές) μονάδες έχουν ήδη κλείσει και άλλες είναι στα πρόθυρα να σταματήσουν τη λειτουργία τους, ενώ η παραγωγή, οι εξαγωγές και οι θέσεις εργασίας μειώνονται με γοργούς ρυθμούς.

Η ακίνητη περιουσία στη χώρα μας βρίσκεται πλέον υπό διωγμό, αφού τιμωρείται ο κάθε επιχειρηματίας ή ιδιώτης που αποφάσισε να επενδύσει όλες τις οικονομίες του σε ένα ακίνητο, με σκοπό να βοηθήσει την επιχείρησή του, ακόμα και με την ενοικίασή ή την πώλησή του για να ξεπληρώσει τις πάσης φύσεως δανειακές του υποχρεώσεις. Στην παρούσα κατάσταση, με τέτοιες συνθήκες ανασφάλειας και οικονομικής ανέχειας και την καλπάζουσα ανεργία, είναι παράλογο το σύνολο των επιχειρήσεων να επιβαρυνθούν με έναν ακόμη φόρο. Το μόνο που έχει απομείνει είναι η απέλπιδα φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν για να επιβιώσουν» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Κασιμάτης.

Ολοκληρώνει λέγοντας πως «είναι επιβεβλημένη η εξαίρεση των βιομηχανικών-βιοτεχνικών ακινήτων από τον νέο ενιαίο φόρο, διότι το ήδη υψηλό κόστος έχει ως αποτέλεσμα πολλές από αυτές να οδηγηθούν στο κλείσιμο, τροφοδοτώντας έτσι την ανεργία. Η οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση θα οδηγήσει σε αύξηση του συντελεστή παραγωγής και κατά συνέπεια της τιμής των προϊόντων κατανάλωσης, καθώς και στη μείωση των θέσεων εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται γενικότερα. Υπενθυμίζεται ότι τα βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα έχουν εξαιρεθεί από το ΕΕΤΗΔΕ.

Είναι επίσης αδιανόητο να φορολογούνται ακίνητα και εγκαταστάσεις που δεν λειτουργούν και δεν αποδίδουν κανένα απολύτως εισόδημα στην επιχείρηση ή τον ιδιοκτήτη τους».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news