facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Απαγορεύονται οι υπαίθριες ψησταριές

Πολλοί Κινέζοι διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση ότι πιθανόν θα απαγορευτούν στη χώρα οι υπαίθριες ψησταριές σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. "Δεν είναι καλά στο μυαλό τους", γράφει ένας χρήστης του διαδικτύου με το όνομα Φέιτου σε μήνυμά του στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει τις υπαίθριες ψησταριές για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στις αστικές περιοχές, μετέδωσε χθες Τετάρτη το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η ανακοίνωση αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από τους πολυάριθμους Κινέζους που...συχνάζουν στις αμέτρητες υπαίθριες ψησταριές σε όλες τις πόλεις της χώρας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τον Ιανουάριο η ατμοσφαιρική ρύπανση στη βόρεια και ανατολική Κίνα, συμπεριλαμβανομένου και του Πεκίνου, προκάλεσε την οργή των πολιτών και έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. Η ατμοσφαιρική ρύπανσης στις κινεζικές μητροπόλεις προκαλείται από την καύση άνθρακα στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αλλά και από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news