facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Βρούτσης: Τερματίζεται η ταλαιπωρία των ανάπηρων πολιτών

Τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των αναπήρων πολιτών με τις επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις μη αναστρέψιμων παθήσεων που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο των εξετάσεων από υγειονομικές επιτροπές, δρομολογεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, έργο της οποίας είναι μεταξύ άλλων ο καθορισμός των παθήσεων για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια της αναπηρίας επ’ αόριστον. Το έργο της Επιτροπής χαιρέτισε ο υπουργός Εργασίας ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Η λειτουργία της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής κλείνει ένα κεφάλαιο ταλαιπωρίας για πολλούς ανάπηρους συμπολίτες μας, που ήταν αναγκασμένοι να επαναξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα για αναπηρίες μη αναστρέψιμες.»

Στην Ειδική Επιστημονική Επιτροπή συμμετέχουν ως πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, οι καθηγητές ιατροί Χριστόδουλος Στεφανάδης και Ελευθέριος Σταμπούλης, οι ιατροί του Ειδικού Σώματος Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών Θάλεια Σπυροπούλου,Κωνσταντίνος Βλάχος και Ιωάννης Ζαχαρός, ο ιατρός εργασίας Γεώργιος Κουρουκλής καθώς και ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜεΑ) Χρήστος Νάστας.

moneypost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news