facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τι απαντά η διοικήτρια του Νοσοκομείου Τρίπολης για την έφοδο της Χρυσής Αυγής

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την έφοδο Χρυσαυγιτών στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, που οδήγησε στην άμεση καθαίρεση της διοικήτριας με προσωπική πρωτοβουλία του Υπουργού Αντρέα Λυκουρέντζο, η ίδια εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό. Στο πλευρό της, η Χρυσή Αυγή που υποστηρίζει πως "την πλήρωσε γιατί είναι έντιμη Ελληνίδα"

Σε ανακοίνωσή της η Έλενα Σιουρούνη χαρακτηρίζει υποχρέωση της να δέχεται στο γραφείο της και να ενημερώνει εκπροσώπους κομμάτων, αναφερόμενη στον σάλο που προκλήθηκε με τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής .

Η Έλενα Σιουρούνη κάνει λόγο για "κυνήγι μαγισσών" και χαρακτηρίζει "απαράδεκτα όσα έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο τη νύχτα της 6ης/02/2013 και της 7ης/02/2013". Στην ίδια ανακοίνωση μιλά για λαϊκίστικη και συκοφαντική εκμετάλλευση των όσων είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού, σε τοπικό κανάλι,  με τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης μέλη της τοπικής οργάνωσης Αρκαδίας της Χρυσής Αυγής έκαναν έφοδο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για να ελέγξουν εάν οι αλλοδαπές αποκλειστικές που εργάζονται σε αυτό, διέθεταν νόμιμα έγγραφα! Το γεγονός προκάλεσε την οργή του υπουργού Υγείας Αντρέα Λυκουρέντζου που αποφάσισε την παύση της από τα καθήκοντα της.

Διαβάστε την ανακοίνωση της πρώην -πλέον- διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

«1.Η Διοίκηση και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου μπορεί και οφείλει εντός των ορίων της νομιμότητας να δέχεται στο γραφείο της και να ενημερώνει για θέματα και προβλήματα που άπτονται της λειτουργίας του, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, πολιτικών κινήσεων, πολίτες και μέλη της κοινωνίας. Πολύ περισσότερο εάν κάποιοι από αυτούς, εκπροσωπούνται ή εκπροσωπούν άλλους, στο εθνικό κοινοβούλιο.

2. Πρόβλημα «παράνομης εργασίας» υφίσταται στην χώρα μας και εμείς προσπαθούμε καθημερινά να το αντιμετωπίσουμε στο μέτρο που εκδηλώνεται στο Νοσοκομείο μας.

3. Το πρόβλημα αυτό έχει πολλές παραμέτρους μία εκ των οποίων έχει κοινωνικό, ανθρωπιστικό, ηθικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.

4. Το πώς αντιμετωπίζουν ή εκμεταλλεύονται το πρόβλημα της «παράνομης εργασίας» οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις, συνάπτεται με τον πολιτικό πολιτισμό τους, την ενδοτικότητά τους στον λαϊκισμό ή την συνείδηση της ευθύνης τους και με την αντίληψή τους για την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

5. Ούτε επιτρέπεται από τον νόμο ούτε επιτρέψαμε εμείς σε μέλη οποιασδήποτε οργάνωσης να ελέγξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ό έλεγχος αυτός, αποτελεί αρμοδιότητα του εποπτεύοντος Υπουργείου και των υπηρεσιών και αρχών που προβλέπονται από τον νόμο, στην Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας.

6. Τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου και η Διοίκησή του, μεριμνούν καθημερινά για την καλή λειτουργία του, υπερβαίνοντας προβλήματα που μπορεί να οφείλονται στην οικονομική συγκυρία που πλήττει την Χώρα (έλλειψη σε επαρκές προσωπικό ασφάλειας και φύλαξης) ή σε θεσμικούς περιορισμούς (προσωπικά δεδομένα συνοδών).

7. Έχουν δοθεί αυστηρές εντολές από τη Διοίκηση στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην ασφάλεια του Νοσοκομείου, εκτός άλλων και για την απαγόρευση εισόδου σε αυτό, ομάδων ή προσώπων που δεν προσέρχονται για λόγους υγείας και δεν αιτιολογούν τον λόγο της επίσκεψής τους καθώς και για την άμεση απομάκρυνσή τους από το Νοσοκομείο, στις περιπτώσεις αυτές.

8. Όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο τη νύχτα της 6ης/02/2013 και της 7ης/02/2013, θα αντιμετωπισθούν από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, αντί για κραυγές, «κυνήγι μαγισσών» και αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, ας προτάξουν όσοι τη διαθέτουν, τη δημοκρατική τους ευθύνη.

9. Με αφορμή την τελευταία συνέντευξή μου και την επίσκεψη στο γραφείο μου, μελών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι παρέφρασαν τη δήλωσή μου ότι «αντιμετωπίζω το θέμα της παράνομης εργασίας από κοινού με τους συνεργάτες μου και υπεύθυνους του νοσοκομείου», ως δήλωση δήθεν συνεργασίας μου με εξωνοσοκομειακούς και εξωθεσμικούς παράγοντες. Όλοι οι καλόπιστοι συμπολίτες μας, γνωρίζουν ότι δεν την μοιράζομαι με κανέναν και ότι συνεργάζομαι μόνον με όσους μέσα ή πάνω από τον Νοσοκομείο, έχουν θεσμικό ρόλο για την λειτουργία του. Μία ενδεχόμενη φραστική ατυχία θα ήταν ένα μικρό κακό. Αλλά η λαϊκιστική και συκοφαντική εκμετάλλευσή της, είναι ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ολίσθημα. Στην μικρή μας πόλη, όλοι γνωρίζουν την προσήλωσή μου στην νομιμότητα, το Σύνταγμα και την Δημοκρατία.

Η Διοικήτρια του Π.Γ.Ν. Τρίπολης»

Χρυσή Αυγή: Πλήρωσε το γεγονός ότι είναι μια έντιμη Ελληνίδα

Ανακοίνωση για την αποπομπή της Έλενας Σιουρόυνη εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, που φαίνεται να στέκεται στο πλευρό της καθώς αναφέρει ότι η διοικήτρια πλήρωσε το γεγονός ότι είναι μια "έντιμη Ελληνίδα"!

Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Με μια απόφαση - απόδειξη της περιφρονήσεως της κυβέρνησης προς τους Έλληνες και έμμεσης νομιμοποίησης των αλλοδαπών παράνομα εργαζομένων, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έπαυσε τη Διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κυρία Ελένη Σιουρούνη.

Αφορμή για την παύση της κυρίας Σιουρούνη, δεν ήταν φυσικά ο χρηματισμός, όπως τούτο συμβαίνει σε πλήθος άλλων περιπτώσεων νοσοκομείων και ιατρών, όπου το κομματικό κράτος άφησε τη δυσωδία της αναμίξεώς του. Αντίθετα, η κυρία Σιουρούνη πλήρωσε το γεγονός πως παραμένει έντιμη Ελληνίδα, σε ένα Κράτος ανθελλήνων και διεφθαρμένων.

Ποιο ήταν όμως το έγκλημα της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου; Η κυρία Σιουρούνη "τόλμησε" να δεχτεί την επίσκεψη κλιμακίου της Τοπικής Οργανώσεως Χρυσής Αυγής Αρκαδίας, ύστερα από καταγγελίες πλήθους συμπολιτών μας, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών στο νοσοκομείο, με την ιδιότητα των «αποκλειστικών νοσοκόμων».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news