facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δύο χιλιάδες εφοριακούς «ράμπο» ψάχνει η κυβέρνηση

Ευρεία σύσκεψη για την πορεία εκπλήρωσης των Μνημονιακών υποχρεώσεων του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Γιάννη Στουρνάρα και με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, του ειδικού γραμματέα εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.

Κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε η απαίτηση της Τρόικα για την συγκρότηση σώματος 2.000 ελεγκτών, που εκκρεμεί από πέρυσι. Με βάση το Μεσοπρόθεσμο του Φεβρουαρίου 2012, το υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να έχει βρει 1.000 ελεγκτές έως τον Απρίλιο πέρυσι και άλλους 1.000 έως τέλος της χρονιάς που πέρασε.

Ακόμα και τώρα όμως οι δυσκολίες παραμένουν πολλές:

- 150 ελεγκτές από διάφορες ΔΟΥ και ΦΑΕ έχουν μετακινηθεί στην ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, με πενιχρά όμως αποτελέσματα ως τώρα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι ελεγκτές δεν έχουν βρει ακόμα γραφεία για να κάτσουν και τα έσοδα από τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι πολύ χαμηλότερα από τα προσδοκώμενα.

- περίπου 200 νέοι ελεγκτές αναμένεται να απορροφηθούν από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε πέρυσι.

- όσοι έχουν διατελέσει στο παρελθόν ελεγκτές, θα «επιστρατευθούν» και θα επαναξιολογηθούν για να συμμετέχουν στο νέο ελεγκτικό σώμα.

- για τους υπόλοιπους 1.000 ή και περισσότερους που θα απαιτηθούν, θα πρέπει να διενεργηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος και διαγωνισμός αξιολόγησης για να ενταχθούν στους 2.000 ελεγκτές.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news