facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Έκοψαν το συσσίτιο από Λαρισαία μητέρα οκτώ παιδιών!

Απίστευτο Γολγοθά βιώνει μία Λαρισαία πολύτεκνη μητέρα που ζει με τα παιδιά της κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η κ. Χρυσούλα, μητέρα οκτώ παιδιών και εγκαταλελειμμένη από τον σύζυγό της, μένει σήμερα με τα έξι από αυτά (τα πέντε είναι ανήλικα) σε μία μονοκατοικία στην οδό Βόλου.

Χωρίς δουλειά, προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει οτιδήποτε που θα μπορέσει να τη βοηθήσει να ζήσει την ίδια και τα παιδιά της με αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς όμως, απέναντί της βρήκε την ίδια την πολιτεία με τον πλέον ανάλγητο τρόπο: η ΔΕΥΑΛ της έκοψε το νερό για οφειλή 147 ευρώ με αποτέλεσμα να παραμείνει χωρίς νερό για περίπου δύο εβδομάδες. Αναζητώντας βοήθεια από φίλους και γνωστούς, κατάφερε να πληρώσει την οφειλή, έχοντας όμως μπροστά της και την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος!

Η «χαριστική» βολή γι’ αυτήν ήρθε πριν από μερικούς μήνες όταν και την ενημέρωσαν από το δήμο ότι δεν θα λαμβάνει πλέον τις τρεις μερίδες (για επτά άτομα) του συσσιτίου που λάμβανε, γιατί όπως εξήγησε στο onlarissa.gr, της είπαν πως «έχουν κι άλλοι μεγαλύτερες ανάγκες».

Με τα ενοίκια να «τρέχουν» και να παραμένουν απλήρωτα, ψάχνει εδώ και καιρό για δουλειά και όπως εξηγεί στο onlarissa.gr με περισσή υπερηφάνεια «Δε ζητάω ελεημοσύνη, ζητάω δουλειά. Να ιδρώσω και να πάρω αυτά που αξίζω…»

Το παράπονό της για τον δήμο Λαρισαίων δεν κρύβεται: «όσες φορές κι αν έκανα τα χαρτιά μου δεν με πήραν, ούτε για δίμηνο» λέει χαρακτηριστικά. Το μόνο που έχει καταφέρει, είναι να παίρνει τρόφιμα μία φορά το μήνα από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Μην μπορώντας πλέον να εξασφαλίσει ούτε τη σίτιση των παιδιών της, απευθύνθηκε στο «Αγορείτικο Βήμα» για να γνωστοποιήσει το πρόβλημά της, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τον ιερέα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, ζητώντας να αποκτήσει τη δυνατότητα και να σιτίζει την οικογένειά της από το συσσίτιο της Μητρόπολης.

Επιμένει όμως, πως δεν ζητά ελεημοσύνη, αλλά δουλειά. Με αξιοπρέπεια και τόλμη, γιατί χρειάζεται αρκετή να αποκαλύπτεις σε μία τόσο κλειστή κοινωνία τη δυστυχία σου, να μπορέσει να ζήσει την ίδια και την οικογένειά της.

onlarissa

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news