facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Άκαρπη η σύσκεψη με τους αγρότες - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Χωρίς συμφωνία έληξε η διυπουργική σύσκεψη με θέμα την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Μπούτας προανήγγειλε την συνέχιση και ένταση των κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης και Περιβάλλοντος κ. Ε. Λιβιεράτος, καθώς και αντιπροσωπεία αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Μπούτας προανήγγειλε την συνέχιση και ένταση των κινητοποιήσεων.

«Ακούσαμε τα αιτήματά τους, βέβαια τους είπαμε ότι είναι στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές, παρ' όλα αυτά όμως η προσπάθεια συνεχίζεται μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, έχει ψηφίσει η Βουλή και με βάση αυτή την ψήφο συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. Μάλιστα, πρόσθεσε πως το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος «με 40 χρόνια δουλειάς», ενώ ανέφερε ότι συγκροτήθηκε Επιτροπή που εξετάζει την εφαρμογή της κάρτας αγρότη στην προμήθεια πετρελαίου των αγροτών προσθέτοντας ότι οι δαπάνες αυτές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα από το 2014 με βάση το νέο λογιστικό σύστημα φορολόγησης των αγροτών με τη χρήση βιβλίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπούτας υποστήριξε ότι «επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή και είπαν ότι δεν μπορούν να μας ικανοποιήσουν τα αιτήματα, αν καμία φορά η οικονομία ανακάμψει τότε θα δουν» και συμπλήρωσε πως «για εμάς είναι αγώνας επιβίωσης, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα», καλώντας τους αγρότες την Τρίτη στις 11.00 να προσχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Για εμάς δεν λέει τίποτα η κάρτα πετρελαίου, εμείς ζητούσαμε και ζητά αφορολόγητο πετρέλαιο, η κάρτα είναι ένα τεχνικό μέσο για το πως θα μοιραστεί το ποσό που ήδη διανέμεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αγροτών που ανέφερε πως το αίτημα των αγροτών είναι «οι άνδρες να βγαίνουν στη σύνταξη στα 60 και οι γυναίκες στα 55».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news