facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Εισαγγελέας και ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ για την κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή

Εκατοντάδες χιλιάδες εικονικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές, στο πλαίσιο του φιλόδοξου  προγράμματος της κάρτας υγείας  και παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές κυρίως των ερασιτεχνικών κατηγοριών, που ζημίωσαν κατά εκατομμύρια ευρώ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το κράτος, φέρονται να έγιναν από το 2006- 2011 με ευθύνη των αρμοδίων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Ήδη η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιους το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, γεγονός που σημαίνει πώς υπό διερεύνηση είναι τόσο η διοίκηση του Βασίλη Γκαγκάτση όσο και του Σοφοκλή Πιλάβιου στην ΕΠΟ.  

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 22/9/2005 μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρίας OPEDEK A.E και προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς σε όλη τη χώρα καθώς και τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές. Προηγουμένως η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ για αυτό ακριβώς το σκοπό. 

Η εταιρία όμως με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση απορροφήθηκε και η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS, ενώ υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19/2/2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και την διενέργεια ειδικών εξετάσεων.
Σχεδόν 10 εκατομμύρια

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα που προκάλεσαν την εισαγγελική έρευνα   την περίοδο 2006-2011 η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατ. ευρώ (!!!) που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατ. μετρήσεις, όμως στην πραγματικότητα αυτές οι μετρήσεις δεν περνούσαν τις 15.530. Η αναντιστοιχία είναι τεράστια και γι’ αυτό οι αρχές διερευνούν ποιος «βούτηξε»  το δάκτυλο στο μέλι! 



capital


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news