facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Στην κόψη του ξυραφιού το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας

Αλαλούμ επικρατεί σε αρκετά νοσοκομεία του ΕΣΥ με την κατάρτιση των προϋπολογισμών, καθώς με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τον περασμένο Νοέμβριο, άλλαξε το καθεστώς σε ό,τι αφορά την έγκριση τους, τα χρονοδιαγράμματα, αλλά και τις επιτρεπόμενες δαπάνες.

Ορισμένα νοσοκομεία  μάλιστα, όπως το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, βρέθηκαν στην κόψη του ξυραφιού ως προς τη λειτουργία του, διότι οι διοικητές τους φαίνεται να υποτίμησαν τα νέα δεδομένα και δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα έως και τις 31 Ιανουαρίου τους προϋπολογισμούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το παλαιό καθεστώς όριζε ότι οι προϋπολογισμοί υποβάλλονται μέχρι 31 Μαρτίου κάθε έτους και επέτρεπε στα νοσοκομεία να κάνουν δαπάνες ανάλογες του 30% του συνολικού προϋπολογισμού του προηγούμενου χρόνου  μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου του περασμένου Νοεμβρίου, τα νοσοκομεία υποχρεούνται να καταθέσουν προϋπολογισμούς έως και την 31η Ιανουαρίου, ενώ μέχρι την έγκρισή του δεν μπορούν να κάνουν καμία προμήθεια.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, τα περισσότερα νοσοκομεία υπέβαλαν, έστω ασθμαίνοντας, την περασμένη Πέμπτη που εξέπνεε η προθεσμία τους προϋπολογισμούς τους για το 2013 ως όφειλαν. Επίσης, όπως αποδεικνύεται είχαν προνοήσει για στοκ υλικών στο πλαίσιο που διαμόρφωναν τα νέα δεδομένα καθώς οι όποιες νέες δαπάνες θα γίνονταν μετά την έγκριση των προϋπολογισμών από το υπουργείο Οικονομίας.

Το νοσοκομείο Νίκαιας, παρότι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, δεν κατάφερε να καταρτίσει και να υποβάλλει εμπρόθεσμα τον προϋπολογισμό του 2013, ενώ την ίδια στιγμή δεν διέθετε υλικά αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Μόλις σήμερα, Πέμπτη, έφτασε μέσω της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο προϋπολογισμός στο υπουργείο Οικονομίας ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία. Στελέχη του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το θέμα της έγκρισης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων θα έχει λήξει.

Η καθυστέρηση προκάλεσε βάσιμη αναστάτωση στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, που ομόφωνα αποφάσισαν και ενημέρωσαν τη διοίκηση  ότι «δεδομένου ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να προμηθευτεί κανένα υλικό και ως εκ τούτου αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε θεραπευτική ή διαγνωστική πράξη στα χρόνια ή επείγοντα περιστατικά θεωρούμε ότι αυτόματα θα πρέπει να προβείτε σε αναστολή της λειτουργίας του. Να διακομιστούν οι νοσηλευόμενοι σε άλλα νοσοκομεία», ενώ κοινοποίησαν το έγγραφο και στον αρμόδιο εισαγγελέα Πειραιά.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news