facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Καταργείται και ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας;

Μπορεί η Ελλάδα να είναι μια σεισμογενής χώρα, όμως όπως φαίνεται, ούτε ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) «γλίτωσε» από το Μνημόνιο.

Όπως προκύπτει από την ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, στον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, είναι πιθανό η Αντισεισμική προστασία να καταργηθεί στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δημοσίου που προβλέπει το Μνημόνιο.

Στην ερώτησή του ο κ. Μιχελάκης, αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται εύλογα ως η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης, ενώ παράλληλα καταλαμβάνει την έκτη θέση σεισμικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο για τη χώρα μας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σεισμών που αφήνουν πίσω τους σοβαρές επιπτώσεις τόσο στον άνθρωπο όσο και στο δομημένο περιβάλλον.

Εδώ και τριάντα χρόνια ο Ο.Α.Σ.Π. είναι επιφορτισμένος, μεταξύ άλλων, με τη σύνταξη αντισεισμικών κανονισμών, την εγκατάσταση δικτύου σεισμογράφων, την πληροφόρηση του κοινού για θέματα σεισμών, την κατάρτιση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και την έρευνα με στόχο την ελαχιστοποίηση των συνεπειών του σεισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, ο Ο.Α.Σ.Π δεν πρέπει να καταργηθεί «επειδή συμβάλλει καθοριστικά στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας μας, επειδή προκαλεί εύλογα μεγάλη έκπληξη η σχεδιαζόμενη κατάργησή του Ο.Α.Σ.Π. με δεδομένη την εξαιρετικά υψηλή σεισμική δραστηριότητα της χώρας μας. Σε περίπτωση κατάργησης του Ο.Α.Σ.Π. πώς θα καλυφθεί το δυσαναπλήρωτο κενό στην αντισεισμική προστασία της χώρας;»

dailynews24

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news