facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Αυστηρότερη η νομοθεσία για ξέπλυμα χρήματος

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_86052.jpgΠρόστιμα ύψους έως και 10% επί των ετήσιων εσόδων τους ενδέχεται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις τράπεζες, εάν δεν καταφέρουν να καταπολεμήσουν το ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.


Ποινές έως και 5 εκατ. ευρώ μπορεί επίσης να επιβληθούν στο προσωπικό των τραπεζών, στο πλαίσιο των προτάσεων που υιοθετήθηκαν χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι κανόνες αυτοί θα επεκτείνουν τις απαιτήσεις οι επιχειρήσεις να ελέγχουν την ταυτότητα των πελατών και να παρακολουθούν τις συναλλαγές τους, σύμφωνα με αντίγραφο εγγράφου που επικαλείται το Bloomberg. Οι κανόνες αυτοί θα ισχύουν επίσης για δικηγόρους, λογιστές εμπόρους πολύτιμων λίθων και εταιρειών τυχερών παιχνιδιών.

Οι κανόνες της ΕΕ θα επιβάλουν σε επιχειρήσεις όπως τράπεζες και νομικές εταιρείες να πραγματοποιούν ελέγχους στους πελάτες τους εάν πραγματοποιούν συναλλαγές ύψους τουλάχιστον 7.500 ευρώ, έναντι των 15.000 ευρώ που είναι το υφιστάμενο όριο.

Τα σχέδια της Κομισιόν πρέπει να εγκριθούν από τις εθνικές κυβερνήσεις και τους νομοθέτες στη Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προτού τεθούν σε ισχύ.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news