facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

«Όλα έγιναν νόμιμα»

«Θύελλα αντιδράσεων» ξεσήκωσαν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν προχθές, σύμφωνα με τις οποίες, τόσο ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου, όσο και ο πρώην...
αντιδήμαρχος Παύλος Μαρκάκης κατηγορούνται για κακούργημα, με αφορμή προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου Βόλου που είχαν γίνει το 2006.

Σε δηλώσεις τους χθες το πρωί στο «Ράδιο Ένα» τα δύο πρώην στελέχη, υπεραμύνθηκαν της επιλογής τους, τονίζοντας ότι στις προγραμματικές απασχολήθηκαν άνεργοι του ΟΑΕΔ, ενώ κόστισαν κατά 50% λιγότερο απ’ ότι οι εργολαβίες. Ο δε Π. Μαρκάκης έκανε λόγο για σκοπιμότητα του δημοσιεύματος που έχει στόχο τον ίδιο.

«Είναι τραγικό να ξυπνάς το πρωί της Κυριακής και να σε λένε κακούργο, επειδή δεν έκανες τίποτα παραπάνω από το να βοηθήσεις την πόλη να βελτιώσει τις συνθήκες της καθημερινότητας, μέσα από μια διαδικασία, πέρα για πέρα νόμιμη, που είχε όλες τις εγκρίσεις», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Βόλου.

Ο κ. Μήτρου πρόσθεσε ότι είναι μια διαδικασία και μια προγραμματική σύμβαση που συνεχίστηκε και από την επόμενη Δημοτική Αρχή, ενώ τόνισε ότι ο καταγγέλλων, που άνοιξε και το θέμα, ο κ. Στάμος, το 2006, παραμονές των εκλογών, ήταν εκείνος που υλοποίησε την επόμενη προγραμματική σύμβαση 2007-2008, που ήταν πανομοιότυπη.

Το κόστος της προγραμματικής σύμβασης ήταν 700.000 € για δύο χρόνια με συμμετοχή του Δήμου 150.000 €.

Ο πρώην δήμαρχος εξήγησε ότι την περίοδο εκείνη, υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στην πόλη, λόγω αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης 193 χλμ., που είχαν αποτέλεσμα η πόλη να έχει «οργωθεί».

Τα προβλήματα που υπήρχαν στις αποκαταστάσεις από την ΕΡΓΗΛ, αλλά και τις πλημμύρες, οδήγησαν στο σημείο να γίνονται καθημερινές παρεμβάσεις, κάτι που ανάγκασε την Τεχνική Υπηρεσία να πει στη ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. «Αναγκαστήκαμε συνεπώς, να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση που κάλυπτε αυτή την ανάγκη, με εργάτες που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ, ήταν Έλληνες και επιδοτούνταν από το κράτος», τόνισε ο πρώην δήμαρχος Βόλου.

Ο κ. Μήτρου, τόνισε ότι αν ο Δήμος πήγαινε σε εργολαβία, το κόστος θα ήταν 50% μεγαλύτερο, καθώς υπάρχει εργολαβικό κέρδος και ΦΠΑ, ενώ επισήμανε ότι το προσωπικό δεν διατέθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά στο Δήμο, που έβαλε και δικά του μηχανήματα.

Ανέφερε δε, ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονταν για προγραμματικές συμβάσεις εγκρίνονταν από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την Περιφέρεια.

«Το βούλευμα αναφέρει ότι παραπλανήθηκε η Περιφέρεια. Αν έγινε αυτό, παραπλανήθηκα κι εγώ και δεν φταίω επί της ουσίας», δήλωσε ο κ. Μήτρου και τόνισε ότι το θέμα είναι τυπικό και ο ίδιος άδικα κατηγορείται για κακούργημα.

«Πολιτικό ξεκαθάρισμα»

«Θέλω να γίνει το Δικαστήριο για να μην υπάρχει η παραμικρή μομφή και το παραμικρό ψεγάδι. Αλλά πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκινάει από το 2006, γίνεται προανάκριση σε επίπεδο Βόλου, βγαίνει βούλευμα, πάει στη Λάρισα και ξαναγυρίζει με κατηγορητήριο σε βαθμό κακουργήματος, η υπόθεση είναι λίγο «περίεργη», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Βόλου. Πρόσθεσε δε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και τόνισε ότι θα λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που υπάρχει και μεγαλοποιήθηκε από το δημοσίευμα.

Ερωτηθείς αν πρόκειται για πολιτικό ξεκαθάρισμα ενόψει των εκλογών, ο κ. Μήτρου τόνισε ότι απέχει από την πολιτική εδώ και τρία χρόνια και δεν μπόρεσε να το αποκλείσει, αν και δήλωσε ότι εξεπλάγην από τον τίτλο του δημοσιεύματος. Επισήμανε δε ότι οι σημερινές «συμμαχίες» στην πολιτική, αύριο μπορεί να είναι αντιπαλότητες και ίσως αποκαλυφθούν όσα έγιναν χθεσινά.

Π. Μαρκάκης: «Σκοπιμότητα…»

Σκοπιμότητα απέδωσε στο δημοσίευμα ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου και βουλευτής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, που έχει να κάνει με την πολιτική του δράση και την ενδεχόμενη επαναδραστηριοποίηση στην κεντρική σκηνή ή στο Δήμο Βόλου.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» για το ζήτημα, ο κ. Μαρκάκης ανέφερε ότι το θέμα των προγραμματικών συμβάσεων είναι μια πολιτική ομηρία που κρατάει πάνω από έξι χρόνια. «Αυτή η υπόθεση που πήγε στο αρχείο και ανασύρθηκε ξανά, με βρήκε εν ενεργεία βουλευτή και χρειάστηκε να πάει στη Βουλή για να γίνει άρση της ασυλίας μου, που έγινε και με τη δική μου συναίνεση και έφτασε στην ακροαματική διαδικασία, σήμερα που δεν έχω κανένα δημόσιο αξίωμα», ανέφερε.

«Υπάρχει πολιτικός δάκτυλος, που δεν θέλει το πρόσωπό μου να εμπλακεί ξανά στην πολιτική, διότι ενδεχομένως για κάποιους είμαι πολιτικός κίνδυνος», ήταν η δήλωση του κ. Μαρκάκη, που χαρακτήρισε μη δεοντολογικό το δημοσίευμα.

Ο κ. Μαρκάκης έκανε λόγο για τραγέλαφο της υπόθεσης και δήλωσε ότι αν βρεθεί έστω και ένας εργαζόμενος στις προγραμματικές συμβάσεις που να έχει μαζί τους μέχρι και πέμπτου βαθμού συγγένειας, ο ίδιος θα παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ένοχος.

magnesianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news