facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σόιμπλε «υπέρ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα»

«Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της για το 2012», σύμφωνα με την Τρόικα και αναμένεται να εκταμιευθεί κανονικά η επόμενη δόση, υποστηρίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ίδια ώρα, από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι οι χώρες που θα επιτυγχάνουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους θα έχουν και περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους, ώστε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires και με απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία από την Τρόικα θα εμφανίσουν ότι η Αθήνα πέτυχε τους στόχους του προγράμματος σωτηρίας και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης από τους δανειστές της.

Το πρακτορείο αναφέρει, ότι το συγκεκριμένο έγγραφο παρουσιάστηκε χθες στο γερμανικό Κοινοβούλιο με στόχο την ενημέρωση των βουλευτών σχετικά με τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 11 Φεβρουαρίου, όπως και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη ημέρα. Οι εκπρόσωποι της Τρόικας ενημέρωσαν -κατά το πρακτορείο-το Eurogroup για την δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας.

«Θεωρείται ότι οι στόχοι του προγράμματος για το 2012 έχουν επιτευχθεί», ανέφερε η Τρόικα στο Eurogroup σύμφωνα με το έγγραφο. «Η Τρόικα θεωρεί ότι η Ελλάδα πορεύεται καλώς στην πορεία για την επίτευξη του στόχου το Φεβρουάριο, για την καταβολή της επόμενης δόσης», πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

H δόση των 2,8 δισ. ευρώ εγκρίθηκε το Δεκέμβριο και τελούσε εν αναμονή της εκπλήρωσης των στόχων του 2012, ενώ για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει το Euro Working Group στις 21 Φεβρουαρίου.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news