facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Μέργος: «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα»!

«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα». Η δήλωση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον εκπρόσωπο της τρόικας αλλά... στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο.

Άφωνο άφησε το ακροατήριο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών ο κ. Μέργος όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποστήριξε: «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», είπε ο κ. Μέργος παρουσιάζοντας διαφάνειες αναφορικά με την πορεία των μεγεθών της οικονομίας μετά την μέχρι τώρα ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική. Ο κ. Μέργος υποστήριξε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν τη δημιουργία πλεονάσματος και τη μείωση των ελλειμμάτων.

Αμέσως μετά τη διαφάνεια που έδειχναν τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ ο κ. Μέργος υποστήριξε ότι «η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή».



imerisia



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news