facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το σκοτεινό παρελθόν του Οσκαρ Πιστόριους

Σοκ έχει προκαλέσει στη παγκόσμια κοινή γνώμη το γεγονός της δολοφονίας του μοντέλου Ρεέβα Στέενκαμπ από τον διάσημο και θρυλικό Παρολυμπιονίκη Oσκαρ Πιστόριους. 

Ο σταρ στη χώρα του, θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού και παράδειγμα για εκατομμύρια νεαρούς αθλητές, κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του Γιοχάνεσμπουργκ και θα παρουσιαστεί το Σάββατο στις 09:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σε δικαστήριο της νοτιοαφρικανικής πρωτεύουσας.

Ο Πιστόριους αναμενόταν αρχικά να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά αυτό αναβλήθηκε για αύριο για να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση και τη λήψη αίματος.

Ηδη πάντως αναζητούνται στοιχεία από το άγνωστο παρελθόν του Ολυμπιονίκη. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας που ερωτήθηκε από νοτιοαφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η εισαγγελία ετοιμάζεται να αρνηθεί την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο λόγος είναι ότι «υπήρχαν στο παρελθόν πληροφορίες που γνωστοποιούσαν έντονες ενδοοικογενειακές διενέξεις στο σπίτι του κατηγορουμένου», σημείωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι απαγγέλθηκε κατηγορία για φόνο στον ύποπτο», δήλωσε στη συνέχεια άλλη εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας ότι οι αστυνομικές αρχές ήδη ερευνούν το ενδεχόμενο να μην ήταν δυστύχημα ο πυροβολισμός.


Είχε τραυματίσει φίλη του το 2009 

Αλλωστε το 2009 ο Πιστόριους είχε κρατηθεί και πάλι στο αστυνομικό τμήμα - μία νύχτα - όταν μια γυναίκα κατήγγειλε στις Αρχές ότι της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι του.

Ο διάσημος αθλητής κατηγορήθηκε τότε για επίθεση εναντίον της, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με μια προειδοποίηση.

Τότε, η εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε πει ότι ο Πιστόριους επιτέθηκε με βία στο θύμα όταν εκείνη χτύπησε και κλώτσησε την πόρτα του όταν της ζήτησε να φύγει.

«Της είπε “αυτό είναι το σπίτι μου και αυτοί δικοί μου φίλοι κι εσύ πρέπει να φύγεις”. Η γυναίκα κλώστησε τη πόρτα και εκείνος με μια ξύλινη δοκό την τραυμάτισε στο πόδι» ανέφερε η αξιωματικός, σύμφωνα με την οποία το θύμα κατήγγειλε το γεγονός λίγες ώρες μετά.

Ο Πιστόριους είχε παραδεχτεί ότι είχε πιει αρκετά εκείνο το βράδυ. 


Η σχέση του με τα όπλα

Τον Δεκέμβριο του 2011 ο Πιστόριους έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα The New York Times.

Ο αθλητής είχε αναφέρει τότε στον δημοσιογράφο «πως το προηγούμενο βράδυ είχε χτυπήσει ο συναγερμός του σπιτιού και χρειάστηκε να κατέβει με το όπλο του για να ελέγξει την κατάσταση, ωστόσο αποδείχθηκε πως δεν ήταν τίποτα». 

«Τον ρώτησα τι είδους όπλου είχε, το οποίο φάνηκε σαν ένδειξη ότι με ενδιαφέρουν τα όπλα» ανέφερε στην συνέντευξη ο δημοσιογράφος. 

«Του είπα ότι δεν είχα όπλο, αλλά ο Πιστόριους με ρώτησε αν έχω πυροβολήσει ποτέ. Δεν είχα!» συνέχισε. 

Τότε ο Πιστόριους του πρότεινε να πάνε σε πεδίο βολής. 

«Έφερε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και δυο κουτιά σφαίρες. 

»Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε σε ένα κοντινό πεδίο βολής, όπου μου καθοδήγησε στο πώς να πυροβολώ σωστά. 

»Ο Πιστόριους ήταν πολύ καλός εκπαιδευτής. 

»Μετά από μερικές βολές πλησίαζα το κέντρο του στόχου, κάτι που τον ενθουσίασε, “Ίσως θα πρέπει να το κάνεις πιο συχνά” μου είπε. “Αν εξασκηθείς, θα μπορούσες να γίνεις …θανατηφόρος”. 

»Τον ρώτησα πόσο συχνά έρχεται εδώ. “Μόνο κάποιες φορές που δεν μπορώ να κοιμηθώ, έρχομαι και πυροβολώ” τόνισε». 


Ποιά ήταν η Ρεέβα Στέενκαμπ

Ο Πιστόριους διατηρούσε δεσμό με το μοντέλο από τη Νότιο Αφρική εδώ και έναν χρόνο, ωστόσο φημολογείται πως λόγω των αυξημένων επαγγελματικών τους υποχρεώσεων είχαν να ειδωθούν από τον Νοέμβριο.

Η Στέενκαμπ, που γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν και στη Νότια Αφρική αποτελούσε ένα από τα κορυφαία μοντέλα, φημολογείται πως ήρθε στο σπίτι του αθλητή κρυφά για να του κάνει έκπληξη. 

Είχε σπουδές στη Νομική και ο δεσμός της με τον Όσκαρ Πιστόριους την έκανε ευρύτερα γνωστή τον τελευταίο χρόνο.

«Ηταν ένας άγγελος. Το πιο γλυκό ανθρώπινο πλάσμα που έχω γνωρίσει» δήλωσε ο ατζέντης της, όταν έγινε γνωστό το γεγονός. 

«Υπήρξε ταλαντούχα και ήσυχη κοπέλα και απ΄ότι γνωρίζω οι σχέσεις της με τον αθλητή ομαλές και υγιής». συμπλήρωσε.      


«Κατέβηκαν» οι διαφημίσεις 
Το νοτιοαφρικανικό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο M-Net Movies απέσυρε τη διαφημιστική εκστρατεία του αθλητή, με άμεση ισχύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της εταιρείας.

Το δίκτυο M-Net Movies τον είχε επιλέξει τον Φεβρουάριο για την διαφημιστική του εκστρατεία υπό το σύνθημα "Κάθε βραδιά είναι μια βραδιά Όσκαρ". 

Η διαφημιστική εκστρατεία διεκόπη αμέσως «από σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που πενθούν», αναφέρει εξάλλου το δίκτυο σε μήνυμά του στο Twitter.


tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news