facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σαμαράς για τις Σκουριές

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές ο Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του στην εφημερίδα Wall Street Journal ξεκαθάρισε ότι οι επενδύσεις σε προγράμματα χρυσού θα συνεχιστούν παρά τις επιθέσεις και τα επεισόδια στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

«Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Η Ελλάδα είναι μία μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατεύσουμε τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα με κάθε κόστος» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την συνολική επένδυση από την εταιρεία Eldorado Gold Corp σε ορυχεία χρυσού στη Θράκη ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε :«Αυτή είναι μία επένδυση που θέλουμε πάρα πολύ και όλη η διαδικασία για την τελική έγκριση θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανάψει το πράσινο φως στην επένδυση της εταιρείας Eldorado Gold Corp. ELD.T ύψους 230 εκατ. ευρώ σε ένα ορυχείο χρυσού στην Θράκη προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την βίαιη επίθεση μασκοφόρων σε ένα από τα ορυχεία της στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η επένδυση της Θράκης είναι ένα μόνο κομμάτι από την συνολική επένδυση της εταιρείας που διατηρεί δικαιώματα εκμετάλλευσης σε συνολικά τέσσερα ορυχεία χρυσού και άλλων υλικών. Συνολικά η εταιρεία έχει δεσμευθεί να επενδύσει 1 δισ. ευρώ στα επόμενα 4 χρόνια.

«Προκειμένου να καθησυχαστούν οι αξιωματούχοι της εταιρείας που επισκέφθηκαν την Αθήνα αυτή την εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει τα θέματα ασφαλείας στο ορυχείο και την ίδια στιγμή να περικόψει την γραφειοκρατία που έχει καθυστερήσει την έγκριση για την σχεδιαζόμενη επένδυση της Eldorado στη Θράκη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news