facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση – καταπέλτης για την υπόθεση της "ΗΛΙΟΣ" - Τρεις ένοχοι για την πτώση του αεροσκάφους στο Γραμματικό

Καταπέλτης η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση της Ήλιος. 

Ένοχοι κρίνονται οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, απεφάνθη το Εφετείο Αθηνών.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος μηχανικός της εταιρείας, Άλαν Ίργουϊν, ο οποίος έλεγξε το αεροσκάφος πριν την πτήση, αθωώθηκε.

Οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι είναι ο Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης, Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοϊμένοφ, Αρχιπιλότος της εταιρείας.

Όπως ανέφερε στο Sigmalive ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συγγενείς των θυμάτων στην Αθήνα, Απόστολος Πόντας, η Εισαγγελέας πρότεινε για τους τρεις που κρίθηκαν ένοχοι, ποινή φυλάκισης συνολικά 122 ετών έκαστος, από την οποία πρέπει να εκτίσουν με βάση το νόμο, δέκα χρόνια.

Προτάθηκε, ωστόσο, χρηματική μετατροπή της ποινής, η οποία μετά αίτημα της υπεράσπισης, μειώθηκε από τα 30 στα 10 ευρώ την ημέρα.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Πόντας, υπάρχει 110% προσαύξηση στο ποσό, κάτι που ως εκ τούτου ανεβάζει το ποσό στα 20 ευρώ ημερησίως. Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο κάθε ένας από τους τρείς, καλείται να καταβάλει άμεσα το ποσό των 75 περίπου χιλιάδων ευρώ.

Η Εισαγγελέας αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς των τριών καταδικασθέντων.

Τονίζεται ότι η υπόθεση της ΗΛΙΟΣ, στην Ελλάδα, δικάζεται ως πλημμέλημα.

“Το γεγονός ότι έχουμε καταδικαστική απόφαση είναι για μας μια ηθική ικανοποίηση”, δήλωσε στο Sigmalive o Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των θυμάτων της «Ήλιος», Νικόλας Γιασουμή.

Περιμέναμε, πρόσθεσε, ότι θα καταδικαστεί και ο τέταρτος κατηγορούμενος, ωστόσο η καταδίκη έστω των τριών δείχνει ότι όντως υπάρχουν ένοχοι, καταδικάζονται και οδηγούνται στη φυλακή.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ποινή είναι εξαγοράσιμη, ο κ. Γιασουμή τόνισε ότι ήταν κάτι που αναμενόταν, προσθέτοντας ότι οι συγγενείς περιμένουν να δουν την έκβαση της υπόθεσης στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου στην Κύπρο, η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η έφεση βασίζεται στην απόφαση της μειοψηφίας του Κακουργιοδικείου, δηλαδή αυτή του δικαστή Νικόλα Σάντη, ο οποίος έκρινε ότι αποδείχθηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news