facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ο κύβος ερρίφθη-«Κλείδωσε» η επιβολή ενιαίου φόρου σε ακίνητα και αγροτεμάχια


Στην τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου συμφωνήθηκε η επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, αλλά και στα αγροτεμάχια.

O φόρος θα επιβληθεί στη συνολική αξία της περιουσία των Ελλήνων που εκτιμάται με βάση τις σημερινές αντικειμενικές τιμές σε 1,3 τρισ. ευρώ ενώ η επιβολή του ενιαίου φόρου θα επιβληθεί με προοδευτική κλίμακα και θα έχει συντελεστές από 0,1% ως 1,5% και η μέση επιβάρυνση θα διαμορφωθεί στο 0,15% επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Κι όπως φαίνεται δεν θα εξαιρείται κανένα ακίνητο, ούτε εντός ούτε εκτός σχεδίου.

σχεδίου.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η διακομματική Επιτροπή, ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών εντός σχεδίου ακινήτων ανέρχεται σε 5.569.336, εκ των οποίων αφορολόγητοι θα παραμείνουν 2.769.177 πολίτες, που εμφανίζονται στην Εφορία να έχουν ατομική ακίνητη περιουσία, μικρότερη των 50.000 ευρώ.

Με τον ενιαίο φόρο θα επιβαρυνθούν 2.800.159 ιδιοκτήτες εντός σχεδίου ακινήτων, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των φορολογουμένων που θα επιβαρυνθούν με φόρο επί των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που διαθέτουν.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη, ότι ακίνητα αντικειμενικής αξίας από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ διαθέτουν 1.356.081 πολίτες, ενώ ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ διαθέτουν 27.198 φορολογούμενοι.

Για τα ακίνητα των νομικών προσώπων, η αντικειμενική αξία των οποίων ανέρχεται σε 250 δισ. ευρώ, οι φορολογικοί συντελεστές θα διαφοροποιούνται ανάλογα με την φύση των ακινήτων, αλλά και την έκτασή τους.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news