facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι καταδίκες των συνταξιούχων-μαϊμού

Μέχρι στιγμής από τις μόλις 414 υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αφορούν επιτήδειους που εισέπρατταν συντάξεις νεκρών, σχεδόν οι μισές δεν έχουν εκδικαστεί ακόμη ή οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα μαλακά.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης και μικρές ποινές στους συνταξιούχζους-μαϊμού καταγράφουν τα στοιχεία του ΙΚΑ. Από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε σχεδόν ένα στα δύο περιστατικά δεν έχει φθάσει ακόμη στη δικαιοσύνη είτε ο κατηγορούμενος έπεσε στα μαλακά και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Η αναζήτηση και τιμωρία των επιτήδειων που επί χρόνια εισέπρατταν τις συντάξεις νεκρών αποδεικνύεται γρίφος για την ελληνική πολιτεία και η επιστροφή των χρημάτων που ζητάει το ΙΚΑ είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Ως σήμερα έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μόνο 750 υποθέσεις εκ των οποίων οι 414 αφρούν υποθέσεις συντάξεων από νεκρούς. Για τις συντάξεις αυτές το ΙΚΑ διεκδικεί 10 εκατ. ευρώ αλλά φαίνεται πολύ αμφίβολο αν θα μπορέσει να τα εισπράξει.

Το Εθνος της Κυριακής αναφέρει περίπτωση ασφαλισμένου στην Κρήτη, ο οποίος αν και δικαιούχος αναπηρικής σύνταξης κατάφερε να βρει δουλειά σε τράπεζα! Η ζημιά για το ταμείο ξεπερνά τα 110.000 ευρώ. Η υπόθεση ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν ο συγκεκριμένος άνδρας πήρε αναπηρική σύνταξη. Λίγα χρόνια αργότερα βρήκε δουλειά σε τράπεζα, συνεχίζοντας να παίρνει τη σύνταξη! Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 25 χρόνια για να αποκαλυφθεί η υπόθεση, ωστόσο και πάλι δεν έχει επιβληθεί ποινή από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα το Ταμείο διέκοψε την καταβολή της σύνταξης και ξεκίνησε τη δικαστική διαδικασία για να πάρει πίσω πάνω από 100.000 ευρώ που όλα αυτά τα χρόνια είχε εισπράξει ο άνδρας. Ωστόσο το Μονομελές Πρωτοδικείο δέχτηκε τα επιχειρήματα του συνταξιούχου ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει άλλα εισοδήματα και το ΙΚΑ ακόμη αναζητάει το δίκιο του.

 iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news