facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης καταγγέλει τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία

“Ναζιστικό κόμμα” και “απειλή” για τη δημοκρατία χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή
, ο Λετονός επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Μούιζνιεκς υποστηρίζει «Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία. Και δεν μιλάω μόνο για τα στοιχεία που δείχνουν ότι πολλοί αστυνομικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή. 

Εγώ ο ίδιος έχω ακούσει θύμα ρατσιστικής βίας να μου διηγείται πώς οι ίδιοι άνθρωποι που με αστυνομικές στολές το παρενοχλούσαν το πρωί, επέστρεφαν το βράδυ φορώντας μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής για να του επιτεθούν», λέει χαρακτηριστικά.

Ο επίτροπος σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές ποινές για όσα στελέχη της αστυνομίας, εμπλέκονται σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Πάντως, ο επίτροπος αποφεύγει να πάρει θέση για το αν η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμη και αν πρέπει να απαγορευθεί.

«Είναι θέμα των ελληνικών νόμων, υπάρχον όμως διεθνείς συμβάσεις που μπορούν να… εφαρμοστούν», τονίζει.

Ο κ. Μούιζνιεκς, επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή έχει διεισδύσει στα σχολεία και προσθέτει ότι χρειάζεται μια σειρά μέτρων, που θα περιλαμβάνει και την ενσωμάτωση των μεταναστών και τη βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου.

Τέλος, χαρακτηρίζει ως “πλήγμα” τη συμμετοχή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια στην Επιτροπή κατά της Ξενοφοβίας και των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

“Αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία της Επιτροπής και σαμποτάρει τη δουλειά της” δηλώνει ο επίτροπος.

lay-out

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news