facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αγωγή της Παντελή στον Παπακωνσταντίνου για ηθική βλάβη

Αντιμέτωπος και με αστικές ευθύνες ο πρώην υπουργός Οικονομικών – Η Μαρία Παντελή διεκδικεί αποζημίωση 400.000 ευρώ για τη στοχοποιησή της ως «η δικαιούχος του μεγαλύτερου λογαριασμού στην HSBC»

Με αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Παντελή στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της «αδιανόητης προχειρότητας και των ύποπτων χειρισμών», με τους οποίους εκείνος χειρίστηκε την διαβόητη λίστα Λαγκάρντ, εκείνη στοχοποιήθηκε ως δικαιούχος του λογαριασμού της Γενεύης, γεγονός που την έβλαψε ηθικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην πολυσέλιδη αγωγή της, η κ. Παντελή διακωμωδεί τους χειρισμούς του πρώην υπουργού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ανέθεσε την κατάρτιση του πίνακα με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας σε συνεργάτη του που δεν γνώριζε καν γαλλικά, με αποτέλεσμα εκείνος να καταφύγει στην ηλεκτρονική εφαρμογή μετάφρασης ξένων γλωσσών, το γνωστό Google Translate!

«Αν η εργασία είχε γίνει με την απαιτούμενη επιμέλεια, θα είχε προκύψει ότι εγώ στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως υπάλληλος της CMA, στους σχετικούς λογαριασμούς δεν αναφέρομαι ως «beneficial owner» (σ.σ. δικαιούχος), αλλά με τη μνεία «internet user» (σ.σ. χρήστης διαδικτύου) και «Right inspection» (σ.σ. δικαίωμα επιθεώρησης), αναφέρει η κ. Παντελή.

«Είχα απλά την ατυχία να επιλεγώ αυθαίρετα ως δικαιούχος από άτομο, το οποίο δεν κατανοούσε το αντικείμενο της έρευνας που του είχε ανατεθεί», προσθέτει η ίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι όχι μόνο δεν είχε καμία σχέση με τον επίμαχο λογαριασμό, αλλά ούτε και έχει γνωρίσει ποτέ της την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία φέρεται να είναι η πραγματική δικαιούχος.

Οι κατηγορίες εις βάρος του πρώην υπουργού συνεχίζονται, με την κ. Παντελή να υποστηρίζει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «ήλεγξε επιλεκτικά για είκοσι κωδικούς το περιεχόμενο της λίστας» και «αναπαρήγαγε δημοσίως το εσφαλμένο συμπέρασμα, στο οποίο είχε ήδη καταλήξει λόγω της πλημμελούς επεξεργασίας της λίστας».

Καταλήγοντας, η ενάγουσα αποδίδει τους χειρισμούς του πρώην υπουργού σε ότι την αφορά σε ενδεχόμενο δόλο αλλά και σε ύποπτους ερασιτεχνισμούς.

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news