facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Βεστερβέλε σε Σκόπια: Πρώτα η λύση για το όνομα και μετά η ένταξη στην ΕΕ

Aπαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Νίκολα Πόποσκι.

“Πρέπει πρώτα να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα, όπως αυτό της ονομασίας και σας προτρέπω να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που σας παρουσιάζεται. Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα ασκήσει την επιρροή της στην Ευρώπη με δίκαιο και θετικό τρόπο, όμως οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν στο τραπέζι εξετασθούν οι εκθέσεις και δούμε τα αποτελέσματα. Δεν έχει νόημα τη στιγμή αυτή να προδικάζουμε κάποιες μελλοντικές εξελίξεις”, ανέφερε ο κ. Βεστερβέλε.

Επίσης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να θέσουν ως προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον και να επιδείξουν διάθεση για συμβιβασμό και ευελιξία, ώστε να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία, όπως σημείωσε, διαρκεί ήδη αρκετό καιρό και ευλόγως προκαλεί ανησυχία.

Ερωτηθείς εάν η ΠΓΔΜ θα λάβει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας απάντησε ότι δεν θέλει να προδικάσει και ότι θα περιμένει την ενδιάμεση Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news