facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο αρχισυντάκτης της γερμανικής Bild ανοίγει τα χαρτιά του για την Ελλάδα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Crash» ο αρχισυντάκτης της γερμανικής Bild Πάουλ Ροντσχάιμερ μίλησε για την κατάσταση στη χώρα μας και την οικονομική βοήθεια που δεχτήκαμε από τη Γερμανία.


Αναφερόμενος στον τίτλο που είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα στη χώρα μας και είχε γράψει ο ίδιος «Έλληνες τι κάνατε τα δισεκατομμύριά μας;» είπε: «οι Γερμανοί πολίτες γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει  γιατί τόσο εμείς, όσο και διάφορα άλλα έντυπα ανέδειξαν το θέμα, πως αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στις τράπεζες και όχι στους πολίτες». Στην ερώτηση αν η ελληνική κρίση αποτυπωνόταν διαφορετικά στα γερμανικά ΜΜΕ απαντά: «Δεν νομίζω. Εμείς καταδείξαμε “κακώς κείμενα”, όπως την κατάσταση στον δημόσιο τομέα, τις δημόσιες εταιρείες που πλήρωναν μπόνους πέρα από τη φαντασία κάθε Γερμανού…  Υπήρξαν κάποιες γενικεύσεις από την πλευρά μας στην αρχή της κρίσης. Προβάλαμε ίσως τον δημόσιο τομέα περισσότερο από όσο έπρεπε ως παράδειγμα για το τι συνέβαινε σε όλη τη χώρα».

Η βοήθεια της Γερμανίας στην Ελλάδα

«Η Γερμανία έχει κάνει πολλά για να βοηθήσει την Ελλάδα και να τη χρηματοδοτήσει. Αν η Γερμανία δεν έδινε τα χρήματα τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να πιστέψουν οι Έλληνες ότι δεν υπάρχει “πιο κάτω”, αλλά υπάρχει. Εάν το καλοκαίρι είχαν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη ή οι Γερμανοί δεν είχαν δώσει τα χρήματα, η ανεργία θα ήταν πιο υψηλή και η κατάσταση πιο δραματική».

Είναι υπέρ ή κατά της συνέχειας της εφαρμογής του μνημονίου;

«Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα βοήθεια. Πρέπει να αλλάξει η δημοσιονομική πολιτική της. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει αυτή την κατάσταση πια. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να το αντιληφθούν και νομίζω πως το έχουν ήδη αντιληφθεί. Περιμένω ένα νέο κούρεμα στο τέλος του χρόνου ή το φθινόπωρο, μετά τις γερμανικές εκλογές. Αναμένω και ένα πακέτο ανάπτυξης κάποια στιγμή».


Η άποψη του για τον Αλέξη Τσίπρα και το άρθρο του με τίτλο «Κομμουνιστές, αντισημίτες και ημιεγκληματίες: Θα κυβερνήσουν αυτοί οι ακραίοι σύντομα την Ελλάδα»;

«Δεν σχολιάζω τίποτε για τον Αλέξη Τσίπρα. Από την πλευρά του, ο Τσίπρας είναι ένας ταλαντούχος πολιτικός-οι ομιλίες του, η δράση του όλο αυτό τον καιρό… Φοβάμαι όμως ότι το επόμενο βήμα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την Ελλάδα. Τι θα γίνει αν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία και οι πολίτες διαπιστώσουν ότι η πολιτική του δεν τους βγάζει από το χάος; Πραγματικά, φοβάμαι τι θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας και πως θα επηρεάσει τη Χρυσή Αυγή. Πρέπει να προσέχει τι λέει. Δεν είναι εύκολο να βγείτε από την κρίση, όχι τόσο εύκολο όσο λέει στους Έλληνες ψηφοφόρους». 


Τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα 

«Θεωρώ ότι ανέκαθεν υπήρχε ο κίνδυνος η διαμαρτυρία να γίνει πιο εκρηκτική. Εξεπλάγην και όταν σκοτώθηκαν εκείνοι οι τρεις άνθρωποι στην τράπεζα. Τότε, όλοι περιμέναμε ότι η βία θα εξαπλωθεί στην Ελλάδα. Κατόπιν, όμως, νομίζω ότι οι άνθρωποι κουράστηκαν με αυτό. Όταν έχεις τέτοιο ποσοστό ανεργίας, υπάρχει πάντα ο φόβος τα πράγματα να παρεκτραπούν και οι άνθρωποι να καταφύγουν σε πιο ριζοσπαστικούς τρόπους αντίδρασης. Δεν γνωρίζω αν θα συμβεί, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να συμβεί. Αγαπώ την Ελλάδα και ειδικά τους ανθρώπους της».

star

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news