facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Γερμανία: Στο 6,8% μειώθηκε η ανεργία

Απροσδόκητη μείωση σημείωσε τον Ιανουάριο η ανεργία στη Γερμανία, για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια πρόσθετη ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπη ενισχύεται, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 16.000 σε 2,92 εκατομμύρια, ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Απασχόλησης.

Οικονομολόγοι προέβλεπαν μία αύξηση των απασχολουμένων κατά 8.000, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,8% από 6,9% τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Απασχόλησης Φρανκ Γιούργκεν Βάιζε δήλωσε ότι τα στοιχεία του Ιανουαρίου πιθανόν να μην αποτελέσουν σημείο καμπής για την πορεία της ανεργίας. «Υπάρχει το ενδεχόμενο ο κρύος καιρός στο δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου να επιφέρει μία αύξηση της ανεργίας τον Φεβρουάριο», είπε χαρακτηριστικά ο Βάιζε.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) ανακοίνωσε την τελευταία εβδομάδα ότι η οικονομία της χώρας φαίνεται να αναθερμαίνεται μετά την κάμψη στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, όταν το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,5%.

Η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των επενδυτών αυξήθηκε τον Ιανουάριο περισσότερο απ' ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ ένας δείκτης της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε σε υψηλό επίπεδο 19 μηνών.

Η ισοτιμία του ευρώ δεν άλλαξε σημαντικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων και διαμορφώθηκε το μεσημέρι στα 1,3565 δολάρια, ενώ η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,67%.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news