facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Γκάφα του ΙΚΑ: Πλήρωσε την κηδεία και πλήρωνε και σύνταξη επί 3 χρόνια

Το ΙΚΑ Καβάλας παρά το γεγονός ότι κατέβαλε τα έξοδα κηδείας συνταξιούχου που ήταν ασφαλισμένος στο συγκεκριμένο ταμείο, συνέχισε επί μια τριετία να καταβάλλει τη σύνταξη, την οποία εισέπραττε η κόρη του αποθανόντος που είχε πρόσβαση στο λογαριασμό.

Το ΙΚΑ, όταν ανακάλυψε τι είχε συμβεί, δέσμευσε τον λογαριασμό, στον οποίο, όμως, υπήρχαν μόλις δέκα ευρώ. Το συνολικό ποσό το οποίο φέρεται να εισέπραξε η κόρη του αποθανόντος ανέρχεται στα 10.000 ευρώ για τα οποία έγινε ρύθμιση καθώς, όταν το ΙΚΑ διαπίστωσε το πρόβλημα, κάλεσε την κόρη του συνταξιούχου, της το ανέφερε και της ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα.

Η κόρη του αποθανόντος δέχθηκε και προχώρησε σε ρύθμιση. Η υπόθεση φυσικά έφθασε στις δικαστικές αίθουσες.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης υποστήριξε ότι ο θάνατος του συνταξιούχου δηλώθηκε κανονικά και από τη στιγμή που το ΙΚΑ κατέβαλε τα χρήματα της κηδείας του, αυτόματα διαγράφηκε από τα μητρώα όσων λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη.

Η υπεράσπιση ανέφερε, επίσης, ότι στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό καταθέτονταν και μερίσματα από μετοχές που είχε στην κατοχή του ο συνταξιούχος, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να υποθέσει πως επρόκειτο γι' αυτά τα χρήματα, δεδομένου ότι ο θάνατός του είχε δηλωθεί

Η κόρη του αποθανόντος καταδικάστηκε σε δυόμιση χρόνια φυλακή, με τριετή αναστολή.

spirospero

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news