facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τον Μάιο και νέα «κρυφά μέτρα» 2,7 δισ. ευρώ

Ξαναγράφεται το νέο Μεσοπρόθεσμο πριν καν ψηφιστεί αφού ως τον Μάιο η κυβέρνηση θα έχει αποσαφηνίσει και επιπλέον... μέτρα ύψους 2,7 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο αλλά παραμένουν ακόμα "αδιευκρίνιστα".

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το Επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή προς ψήφιση στη Βουλή, δεν έχει συμπεριλάβει και τα πρόσθετα μέτρα της διετίας 2015-2016. Στο Μνημόνιο έχει γραφτεί ότι θα απαιτηθούν μέτρα ύψους 4 δισ. αλλά ανώτατος παράγοντας του υπουργείου διευκρίνιζε πως τελικώς τα μέτρα που θα απαιτηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 2,7 δισ. ευρώ.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα πρόκειται κυρίως για περικοπές δαπανών στο δημόσιο (ακόμη κι στις συντάξεις) και δευτερευόντως μόνο για νέα εισπρακτικά μέτρα. Και αυτά ακόμα θα στοχεύουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρωτίστως στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην «διεύρυνση της φορολογικής βάσεως», στο όνομα της οποίας δεν αποκλείεται να ληφθούν και άλλα μέτρα «για να πληρώσουν πολλοί από λίγα περισσότερα», με θύματα και πάλι τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Στην κυβέρνηση «ποντάρουν» όμως και στο ενδεχόμενο αναμόρφωσης αναποτελεσματικών μέτρων και φόρων, εξαιτίας των οποίων το Κράτος έχασε και δεν κέρδισε έσοδα.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news