facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Το 2014 θα αναθεωρηθεί το σύστημα του κατώτατου μισθού

Την ώρα που όλοι, στην Ελλάδα, διαψεύδουν τις δηλώσεις του κ. Μέργου περί «υψηλού» κατώτατου μισθού, στην Ευρώπη έχουν αντίθετη άποψη και όπως φαίνεται διαφορετικά σχέδια.


Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση δύο Ελλήνων ευρωβουλευτών, του κ. Πουπάκη και του κ. Χουντή, δήλωσε πως «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Δεν αναφέρει μεν, ρητά, αν η αναθεώρηση αυτή θα είναι προς τα κάτω αλλά όταν αναφέρεται στο πλαίσιο της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δεν μπορεί παρά όλοι να εξάγουν το ίδιο συμπέρασμα. Σχολιάζοντας αυτή την απάντηση ο κ. Πουπάκης είπε πως η όποια «διαβεβαίωση» του Υπουργού Εργασίας για διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα μέχρι το 2016 μόνο καθησυχαστική δεν μπορεί να είναι και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει δημόσια ώστε να κλείσει οριστικά προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά, κάθε βλαπτική και ανεύθυνη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Χουντής δήλωσε πως «όπως προκύπτει από την απάντηση Ρεν, είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο, να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα.»

moneypost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news