facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Προβόπουλος: Δύσκολο το 2013, ορατή ανάκαμψη το 2014

«Ο κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ απομακρύνθηκε, ωστόσο δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό» τονισε σήμερα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της ΤτΕ, ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε δύσκολο το 2013, ορατή όμως την ανάκαμψη το 2014. Προσθεσε ότι το τμήμα της προσπάθειας που απομένει, παρότι μικρότερο, θα είναι εξίσου δύσκολο, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί επιπλέον των θυσιών που ήδη έγιναν.

Στην έκθεση της ΤτΕ που θα παρουσιάσει ο κεντρικός τραπεζίτης σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώνεται ότι η φοροδοτική ικανότητα μισθωτών και συνταξιούχων εξαντλείται και προβλέπεται ύφεση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, αλλά επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Ο κεντρικός τραπεζίτης αξιολογεί ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει κατά την τριετία 2010 – 2012 να ανακτήσει το 75% της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει από την είσοδό του στο ευρώ.

Εύσημα στην Ελλάδα αποδίδει στο μεταξύ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι έχει πραγματοποιήσει πρόοδο.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news