facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΣτΕ:Νόμιμο το πρόστιμο των 200€ για τα διόδια

Νόμιμο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το πρόστιμο των 200 ευρώ που επιβάλλεται σε όσους αρνούνται να πληρώνουν τα διόδια ή ανεβάζουν τις μπάρες για να περάσουν «δωρεάν» τα αυτοκίνητα.

Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και μικρός αριθμός πολιτών που συγκρότησαν το κίνημα «δεν πληρώνω», σηκώνοντας τις μπάρες των διοδίων και αρνούμενοι να καταβάλουν το αντίτιμο, δεν δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε ότι το πρόστιμο που επιβάλλεται για την μη καταβολή των διοδίων είναι νόμιμο.


Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας εξέδοσε απόφαση στο πλαίσιο της «πιλοτικής» δίκης, κρίνοντας ότι η επιβολή προστίμου 200 ευρώ για εκείνους που παραβιάζουν τις μπάρες είναι νόμιμη και επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η υπόθεση που απασχόλησε το Δ Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου αφορούσε σχετική προσφυγή του δημάρχου Ωρωπού κ. Οικονομάκου, ο οποίος τον Μάρτιο του 2011 είχε αρνηθεί να πληρώσει διόδια και βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόστιμο των 200 ευρώ που προβλέπεται από τον ΚΟΚ.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news