facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

'Εγιναν ξεφτίλα για 200 € δυο αστυνομικοί..Τα ζητούσαν από πακιστανό για να μην τον καταγγείλουν..

Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων δύο Αστυφύλακες για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο Αστυφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος δύο Αστυφυλάκων, 26 και 31 ετών αντίστοιχα, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης καθήκοντος.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, ιδιοκτήτη καταστήματος τροφίμων και ψιλικών ειδών στον Πειραιά, σχετικά με επίμεμπτες ενέργειες των δυο Αστυφυλάκων και ακολούθησε η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στις 14-02-2013 το μεσημέρι, ο 31χρονος Αστυφύλακας μετέβη για έλεγχο στο κατάστημα του 31χρονου αλλοδαπού, όπου εκείνη την ώρα ήταν προσωρινά υπεύθυνος ένας 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές. Ο Αστυφύλακας προσήγαγε τον 43χρονο με την αιτιολογία ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφερε δεν ήταν πρωτότυπα, ενώ στην Αστυνομική Υπηρεσία κλήθηκε, ύστερα από ειδοποίηση του 43χρονου, και ο 31χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος Αστυφύλακας, μαζί με τον 26χρονο Αστυφύλακα που στο μεταξύ είχε μεταβεί στην Υπηρεσία, απείλησαν τους δύο αλλοδαπούς με φυλάκιση λόγω υγειονομικών και φορολογικών παραβάσεων που ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν στο κατάστημα, για τις οποίες και συνέταξαν σχετική μήνυση.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί απαίτησαν εκβιαστικά από τον 31χρονο αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Μετά την άρνηση του αλλοδαπού για καταβολή των χρημάτων και τη διαπραγμάτευση του ποσού, συμφώνησαν στο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα λάμβανε ο 26χρονος Αστυφύλακας από το κατάστημα του αλλοδαπού την επόμενη μέρα.

Ακολούθησε η καταγγελία του συμβάντος από τον ίδιο αλλοδαπό στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αστυνομικοί της οποίας, ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης και προσημείωσαν, μετά από συνεννόηση, το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.

Στις 15-2-2013 το μεσημέρι, ο 26χρονος Αστυφύλακας μετέβη στο κατάστημα του αλλοδαπού, όπου αφού παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ λίγη ώρα μετά συνελήφθη και ο 31χρονος Αστυφύλακας για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δυο Αστυφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.


makeleio

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news