facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Περισσότερα από 18.000 παιδιά θα εξετάσει η κινητή μονάδα του “Χαμόγελου του Παιδιού”

Τις ανάγκες 18.000 παιδιών ανά την Ελλάδα φιλοδοξεί να καλύψει το κινητό πολυϊατρείο “Ιπποκράτης” του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στον τομέα της προληπτικής ιατρικής.

Τη δράση του “Ιπποκράτη” θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του οργανισμού, Οφθαλμιατρικής και Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής.

Το… ταξίδι ξεκινά στις 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2013. Στο διάστημα αυτό, οι μονάδες θα επισκεφθούν πέντε γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας (Κρήτη, Εύβοια, Πελοπόννησος, Κύθηρα, Λήμνος), με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε περισσότερα από 18.000 παιδιά.

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

kala-nea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news