facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η Νέα Υόρκη βάζει GPS στα χάπια

Σε μία προσπάθειά της να καταπολεμήσει την κλοπή των παυσίπονων και άλλων φαρμάκων, η αστυνομία της Νέας Υόρκης σκέφτηκε... ένα δραστικό μέτρο που θα μειώσει αισθητά τους κλέφτες. 

Όπως αναφέρει το Asssociated Press, οι αστυνομικές αρχές της αμερικανικής μεγαλούπολης ζήτησαν από τα φαρμακεία να βάλουν στα ράφια τους ψεύτικες συσκευασίες χαπιών, όπου μέσα θα υπάρχει σύστημα GPS. 

Οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ πιστεύουν ότι με το δόλωμα αυτό θα μπορούν να εντοπίζονται με απλό τρόπο οι κλέφτες, ενώ το μέτρο θα έχει ως σκοπό να αποτρέπει την καταδικαστέα πράξη. Η κλοπή παυσίπονων και άλλων εθιστικών φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων είναι ένα πολύ διαδεδομένο φαινόμενο, καθώς η τιμή των προϊόντων αυτών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Οι νεοϋορκέζικες αστυνομικές αρχές έχουν ήδη φτιάξει μία βάση δεδομένων με 6.000 φαρμακεία, όπου θα ληφθούν τα νέα έξυπνα μέτρα ασφαλείας. Σε περίπτωση που το σχέδιο της αστυνομίας κριθεί επιτυχημένο δεν αποκλείεται να δούμε καμουφλαρισμένες συσκευές GPS και σε άλλα προϊόντα.

lifo


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news